Seger över Bröndby i säsongspremiären

Två nöjda målskyttar efter segern över danska Bröndby med 3-1. Två nöjda målskyttar efter segern över danska Bröndby med 3-1.

Kopparbergs/Göteborg FC lyckades vända ett 0-1 underläge till seger med 3-1 över danska Bröndby i säsongens första match. Det efter 2 mål av Sara Lindén och 1 av Marlene Sjöberg på straff.
Det var visserligen Bröndby som tog ledingen i matchen efter 40 minuter. En ledning som danskorna hade med sig in i halvtid. Ett taggat KGFC kom ut i den andra halvleken på konstgräset i Hjörring och skulle komma att vända matchen helt. Andrine Hegerberg blev nerdragen i av andra halvan. Men utan åtgärd från domaren. Därför dröjde det till den 66:e matchminuten innan Sara Lindén kunde kvittera till 1-1 framspelad av Amanda Edgren.

Kopparbergs/Göteborg FC tog sedan ledningen 5 minuter senare då nyförvärvet från Holland, Lieke Martens, blev fälld i straffområdet och domaren dömde straff. En straff som Marlene Sjöberg skoningslöst satte i nätet och 2-1 till KGFC.
Slutresultatet 3-1 fastställde tvåmålsskytten Sara Lindén på pass från Lieke Martens efter ett fint förarbete från Andrine Hegerberg.
Med knappa kvarten kvar av matchen fick även Cathrine Dyngvold, Julia Wahlberg och de båda Kungsbackaspelarna Mimmi Asperoth och Linnea Björn komma in och känna på matchetempo.
Tränare Stefan Rehn var nöjd med segern i matchen och tryckte mest efteråt på det stora engagemanget i försvarsspelet och segern förstås.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter