Unikt samarbete mellan Göteborgs damfotbollsföreningar.

KGFC som är initiativtagare till samarbetet har, som vi tidigare skrivit on,  tagit beslut att starta Talangverksamhet inför nästkommande säsong och har nu även anmält ett F19-lag till Svenska Spels F19 serie.
Förhoppningen har hela tiden varit att verksamheten skulle drivas i samarbete med intresserade föreningar i Göteborgsområdet.
Nu är det också klart att KGFC och Göteborgs Fotbollsförbund tillsammans med tiotalet klubbar i Göteborgsområdet startar upp ett samarbetsprojekt. Även Kungsbacka DFF som lyckats bra med sitt samarbete tillsammans med föreningarna i Halland kommer att ingå i projektet.
För ett par veckor sedan träffades de föreningar som kommer att deltaga i samarbetet och fastställde då grunderna. Förutom KGFC kommer Ahlafors, Askims Ik, Björkö, Landvetter IF, Mossens Bk., Zenit Älvängens IK, Öjesjö, Älvsborgs FF samt Kungsbacka DFF att deltaga.

Även föreningar i Västergötland och Bohuslän har visat stort intresse att deltaga.
Syftet till samarbetet är att tillsammans försöka tillfredsställa de behov som finns inom både elit o breddverksamheterna i de berörda föreningarna.  Unga spelare i breddföreningarna skall bla. stimuleras genom extra träning och matcher med elitinriktning. KGFC:s spelare som får för lite speltid i damallsvenskan får nu även möjlighet att spela i F19-laget.
Samarbetet blir ett ytterligare alternativ till de mer traditionella talangutvecklingsprojekten som Tipselit mfl.
Det finns idag flera generella problem inom svensk fotboll där det bla. är för få unga svenska spelare som idag kvalificerar sig i elitlagen vilket även kan få konsekvenser på sikt för landslagen. För många spelare i de västsvenska klubbarna tappar idag intresset av olika anledningar och slutar med fotboll i tidig ålder vilket vi också vill försöka ändra på.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter