Seger i sista matchen och bronset i hamn

Torbjörn Nilsson vandarar av planen efter sista matchen med KGFC. Torbjörn Nilsson vandarar av planen efter sista matchen med KGFC.

Kopparbergs/Göteborg FC avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt när laget vann över Sunnanå hemma på Valhalla IP med 3-0 och slutade fyra i serien. Vilket innebär ett brons.
- Vi var tvugna att vinna idag för att klara fjärdeplatsen och det gjorde vi. Tjejerna hade roligt där ute idag och jag tycker att vi kontrollerade det hela bra, sa Torbjörn Nilsson efter sin sista matche med gänget.

KGFC tog tag i taktpinnen per omgående och styrde matchen mest hela tiden. Sara Lindén hade två chanser att ge laget ledningen redan efter 5 minuter spel. Men de gångerna smet bollarna utanför. Det dröjde 20 minuter innan Beata Kollmats nickad in 1-0 på hörna. Hennes först mål för säsongen.
- Ja, äntligen, utbrast målskytten efter matchen. Det har varit nära några gånger, så det var skönt att den tillslut satt i sista matchen.
2-0 gjorde Olivia Schough i 66:e matchminuten på ett lobbskott ute från höger. Hur elegant som helst. 3-0 fick Sara Lindé göra med bara 2 minuter kvar av ordinarie matchtid.

Saras först mål för säsongen. Summa summarum en klockren insats från hemmalaget och en mycket rättvis seger.
- Vi sa att vi skulle gå ut och spela med glädje och det syntes på planen tycker jag. De hade en snabb forward där uppe. Men jag tycker inte vi gav henne mycket idag. Så det var en bra insats av oss, summerade Beata.
Segern gav laget fjärdeplatsen i tabellen och därmed en bronmedalj. Något alla, inkluderat Beata Koillmats gladdes över.
- Vi hade ju bronset i egna händer, så det hade varit lite surt om vi hade sabbat det. Det är klart att det är kul med en medalj. Fjärdeplatsen tycker jag ändå att vi är värda. Vi kanske inte har spelat jättebra nu på slutet men det är ändå bland topp fyra vi ska ligga.
För Torbjön Nilssons del blev det sista matchen som huvudtränare för KGFC. En avslutning som han ändå kunde glädjas åt.
- Medalj låter ju bättre än fjärdeplats, så det får vi glädjas över. Vi får ändå vara nöjda med en fjärdeplats med tanke på hur säsongen såg ut på slutet. Vi var med och slogs om guldet i september men ballongen gick sönder och luften pös ur oss lite mot slutet.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter