#9 Marie Hammarström grubblar på framtiden

Även om inte laget har presterat på topp 2013 så har ändå Marie Hammarströms säsong bara blivit bättre och bättre. Ändå grubblar #9 en del över framtiden.
- Fotbollen har varit roligare än någonsin här under mitt första år i Göteborg. Men familjelivet lockar också och jag har ju kvar sambon i Örebro, säger mittfältaren.

Många är vi ändå som hoppas att Marie ska välja att spela vidare i KGFC även 2014. Hon säger sig trivas mycket bra i stan och tyckar att fortfarande att fotboll är det roligaste som finns.
- Jag har fått tillbaka glädjen i fotbollen här i Göteborg igen. Både Damallsvenskan och EM i somras har förstås påverkat det. Så det skulle vara svårt att lämna nu. Men det är som sagt det andra livet som också lockar.

Men en av familjemedlemmarna är kvar i Göteborg och det är förstås tvillingsystern Kristin. Ofta ser man de båda cykla både till och från träningarna tillsammans.
- Det blir mycket tid med syrran. Kanske för mycket ibland, flinar hon.
Säsongen har gått riktigt bra för 31-åringen och är en av toppspelarna i klubben. Dessutom har hon etablerat sig i landslaget och får ofta beröm av förbundskapten Pia Sundhage för sina insatser där.
- Nu har jag varit med i 3 år i landslaget och blivit mer och mer ordinarie med tiden. Så det är klart att det lockat naturligtvis. Det var ju en fantastisk upplevelse i somras med EM. Men det är i Damallsvenskan som vardagen finns och nu har jag spelat där i 11 år. Men det är klart att det skulle vara svårt att tänka sig en framtid utan fotboll. Det är det jag grubblat över mycket.
Är det bäst att sluta när man är på topp?
- Det är väl så jag tänker lite grann. Det är klart att man vill avsluta på topp och inte bli den där bänknötaren och känna att man inte håller längre. Man vill ju gärna sluta med en positiv känsla. Sedan är nästa säsong lite av ett revaschår eftersom klubben inte presterat på topp i år. Så det skulle vara trist om det bara blev ett år här när jag känner att vi har så mycket mer att ge.