Förlust borta mot Umeå

Tufft för KGFC mot Umeå IK. Tufft för KGFC mot Umeå IK.

Det forna storlaget Umeå blev en för svår nöt att knäcka på bortaplan för Kopparbergs/Göteborg FC som fick se sig besegrade med 3-0 på T3 Arena i Umeå.
623 åskådare fick se en rätt jämn match spelmässigt men ett mer effektivt Umeå. Umeå som tog ledningen efter 21 minuter då Rita Chikwelu hittade rätt bakom Kristin Hammarström och gav hemmalaget ledningen med 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.
Trots att KGFC höll moralen uppe så var det ändå Umeå som kunde skicka in 2-0 efter 48 minuter genom Lina Hurtig. UIK gjorde det mest rätt när lägen gavs och kunde spika slutresultatet till 3-0 i slutet av matchen när Emmi Alanen satte hemmalegt trea.
En tung dag på jobbet för KGFC som fortsatt har svårt att hitta rätt i målprotokollet. Ändå skvallrar statistiken om en jämn match där Umeå vann skotten med 7-6 på mål och KGFC vann hörstatistiken med 4-1.
Även om tränare Torbjörn Nilsson försökte med offensiva byten i den andra halvleken så kom aldrig utdelningen för tabellfyran. Kopparbergs/Göteborg FC har nu två matcher kvar på säsongen. Tyresö borta och Sunnanå hemma.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter