Match om tredjeplatsen mot Linköping

1-1 slutade den senaste matchen lagen emellan. 1-1 slutade den senaste matchen lagen emellan.

Idag väntar en mycket viktig match för Kopparbergs/Göteborg FC på bortaplan mot Linköping. En match som bäst kategoriseras som slaget om tredjeplatsen i Damallsvenskan. Men också en match som förhoppningsvis ska kunna ge KGFC en trepoängare efter två raka matcher utan seger.
Senast lagen möttes var i premiären i årets Damallsvenska. Då slutade matchen 1-1 efter att Yael Averbuch kvitterat hemma på Valhalla IP i den 83:e matchminuten. Nu väntar ett taggat Linköping med två raka segrar bakom sig hemma på nybyggda Arena Linköping och med en målfarlig Pernille Harder som ligger tvåa i skytteligan med sina 13 mål.
Faktum är att Pernille Harder gjorde alla fyra målen i Linköpings senaste match borta mot Sunnanå. Något att se upp med för försvaret i KGFC med andra ord.

- Linköping har ett bra lag med många bra spelar, så det blir något att bita i idag. Hoppas vi kan ta med oss den fina andra halvleken vi faktiskt gjorde mot Kristianstad senast., säger Tränare Torbjörn Nilsson i bussen på väg mot Linköping.
Hur är formen i laget?
- Hoppas att vi efter två sämre matcher nu kan visa upp en bättre form. Vi körde en tuff period för ett par veckor sedan. Förhoppningsvis ska det ge resultat nu.
Stina Segerström (lårskadad) och Olivia Schough (sjuk) saknas. Därför väljer Torbjörn Nilsson att formera dagens startelva enligt följande:
Kristin Hammarström
Anna Ahlstrand-Beata Kollmats-Marlene Sjöberg-Catrine Johansson
Andrine Hegerberg-Anita Asanta-Yael Averbuch-Marie Hammarström 
Sara Lindén-Amanda Edgren
Lycka till Tjejer!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter