Cami is back on track

Camille Levin tillbaka på Valhalla igen Camille Levin tillbaka på Valhalla igen

Efter att Camille Levin ådrog sig sin oturliga lårskada så är nu den amerikanska vänsterbacken tillbaka igen för att fortsätta sin rehabilitering i Göteborg.
- Jag är glad att vara tillbaka här på Valhalla igen och börjat springa lite på planen, försiktigt röra bollen och supporta laget, berättar Cami.

Det var i matchen mot Umeå i maj som den unga försvararen sträckte sig så olyckligt efter en boll att höger lårmuskel skadades illa. Så illa att amerikanskan efter operation fick tillbringa 4 månader i USA för den första delen av hennes rehabilitering. En rehabilitering som gått snabbare och bättre än förväntat. Till och med så bra att Cami eventuellt snart nu kunnat börja spela lite försiktigt med boll.
- Det går bra. Jag känner mig starkare för varje dag och nu är det bara den sista biten kvar. Så jag fortsätter med min rehab och kämpar på, ler hon
Fast det ser lätt ut när hon springer omkring på Valhallas konstgräs i solen så är det ändå en bit kvar innan hon vågar hoppas på att kunna ge allt på planen igen.
- Det är svårt att säga exakt när jag är tillbaka i spel igen. Jag får ta det från dag till dag. Förr eller senare är jag tillbaka.

Tror du att du kommer att spela någon match under hösten?
- Jag hoppas det. Men det är svårt att säga. Ändå är jag förhoppningsfull och hoppas att jag snart är tillbaka igen.
Hon säger sig ändå ha haft en bra period hemma i USA under sin rehabtid. Mycket mer tid för familjen och vänner, vilket hon inte haft tid med under de senaste åren då fotbollen har tagit alldeles för mycket tid. Ändå har hon förstås saknat laget, Göteborg och matcherna en hel del.
- Ja, visst har jag saknat fotbollslivet. Det är svårt att ha tålamod när man är skadad och det har spelats så mycket fin fotboll i sommar med Dam-EM och många andra internationella matcher. Men jag har lärt mig mycket och skadan har gjort mig hungrigare än någonsin på fotboll.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter