Förlust borta mot Kristianstad

En tung dag för KGFC på Vilans IP. En tung dag för KGFC på Vilans IP.

Kopparbergs/Göteborg FC förlorade bortamatchen mot Kristianstad med 0-2 efter att KGFCs tidigare spelare Linnea Liljegärd ofint gett hemmalaget ledningen redan efter 3 minuter. 2-0 gjorde sedan Lorca van de Putte innan första halvlek var slut.
Som så många gånger tidigare på Vilans IP i Kristianstad så hade KGFC svårt att få till sitt egna spel och kunna sätta press på sina motståndare.
- Jag har bara varit med om att ta en poäng här under mina år som tränare, sa tränare Torbjörn Nilsson efter matchen.
1-0 till hemmalaget kom redan efter 3 minuter då Anna Ahlstrand olyckligt rensade undan bollen till Linnea Liljegärd som skjöt en riktig kanon som var otagbar för Kristin Hammarström i målet.
2-0 kom i den 44.e matchminuten på en hörna som nådde Lorca van de Putte som rätt enkelt kunde rulla in bollen i mål.
Kristianstad hade bestämt sig för 3 poäng i matchen och stred för att inte tappa poäng och bli indragna i bottenstriden. 7-4 i avslut på mål till hemmalaget visar också på ett tänt hemmalag den här kvällen. Cathrine Dyngvold hade en fin möjlighet i andra halvlek men Hedvig Lindahl i kristianstadsmålet lyckades dyka och nå bollen innan den gick över mållinjen.
En tung kväll för KGFC som nu inte lyckades passera Linköping i tabellen utan är kvar på den fjärde platsen med 30 ihopspelade poäng. Ny chans på måndag den 16 september att ta tillbaka tredjeplatsen då KGFC ställs mot tabelltrean Linköping.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter