Mållöst i derbyt

loading...

Precis som i mötet på Lindevi i våras så slutade matchen mot Jitex 0-0 även på Valhallas konstgräs. Det i en match där Kopparbergs/Göteborg FC inte riktigt fick igång passningsspelet och bolltempot.
- Det var en typisk derbymatch med mycket kamp och chanser åt båda håll, analyserade Kristin Hammarström efter matchen.

Det var givetvis hos hemmalaget som krysset sved mest med tanke på tabellläget och KGFCs fortsatta jakt på andraplatsen i tabellen. Ett tabelläge som i och med
0-0 mot Jitex nu gjorde att det blir tufft att jaga ikapp de två topplagen.
- Det är förstås jättetråkigt men det var svårt att få hål på dem idag. Vi borde nog ha tryckt in en boll.
Statistiken visar att det var KGFC som skapade klart mest i den första halvleken men att avsluten tillslut stannade på 14-12 och avslut på mål 8-7. Detta trots att hemmalaget trycket på rejält i slutet av matchen där Cathrine Dyngvolds lyftning strax över ribban i den 87:e matchminuten var närmast att resultera i ett mål.
- Det var väl inte riktigt vad vi hade räknat med, menade Marlene Sjöberg efter matchen. Men vi vet att Jitex är ett tufft lag och väldigt fysiska. De ger ju järnet och vill förstås vinna mot oss.

Matchbilden var böljande med perioder i matchen då bägge lagen tryckte på för ett mål. Ändå var det förvånande få riktigt heta chanser som skapades. KGFCs nyförvärv Andrine Hegerberg fick i Yael Averbuch frånvaro nu chansen igen på det centrala mittfältet tillsammans med Anita Asante och tog väl tillvara på den. Speciellt i den första halvleken. Det övriga mittfätet med Marie Hammarström och Olivia Schough på kanterna gjorde vad det kunde för att sätta hög press mot Jitex mål. Men Jitex var ofta väl samlade och gjorde det därför svårt för hemmalaget att hitta in i boxen med bollarna och på så sätt skapa målchanser.
- De fick väl matchen dit det ville med ett tufft fysiskt spel, menade Marlen Sjöberg. Vi lyckades spela runt på kanterna men saknade de riktigt heta chanserna framför mål idag. Vi kanske borde ha vunnit en sådan här match. Men de jobbar, sliter och är tuffa och gör det svårt för oss.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter