Seger med 4-1 över Örebro

loading...

4-1 (2-1) mot Örebro är imponerande siffror med tanke på Örebros fina facit i damallsvenskan den senaste tiden. Men även om matchen var spelmässigt jämn så var det Göteborgs bättre effektivitet som fällde avgörandet den här gången.
- Ja, idag gav vi verkligen ordet effektivitet ett ansikte, log Kristin Hammarström efter matchen.

Men det var inte bara den goda effektiviteten som gladde den här dagen. Även laget förmåga att resa sig efter Örebros snabba kvittering var starkt. För minuten efter att Marie Hammarström gett hemmalaget ledningen, efter ett fint skott utifrån favoritpositionen ute till vänster, så kvitterade Örebro bara minuten senare genom Sanna Talonen. Tungt för hemmalaget och ny luft under vingarna för gästerna. Men det dröjde inte länge förrän Anita Asante skickade in ledningsmålet i den 29:e matchminuten på ett praktskott. En ledning KGFC tog med sig in i omklädningsrummet i halvtid.

- Skönt att ha med sig 2-1 in i halvtid, tyckte Kristin Hammarström efter matchen.
"Krisse" som i inledningen av den andra halvleken verkligen fick göra skäl för lönen när hon räddade tre mycket kvalificerade målchanser från Örebro.
- Ja, det var jätteskönt. Jag tyckte att jag var lite snett ute i några situationer i första. Så det var skönt att revacera sig för dem i andra.
Minuterna efter den tuffa starten för "Krisse" och KGFC så fälldes Marlene Sjöberg i straffområdet och domaren blåste straff. En straff som Marlene själv slog in i mål och viktiga 3-1 för Göteborg. Yael Averbuch fastställde sedan slutresultatet till 4-1 i den 77:e matchminuten med ett patenterat hårt välplacerat skott och ridå ner för Örebro.
- Ja, verkligen. Efter det kunde vi spela ut och de fick mest jaga boll. Så fruktansvärt skönt med 3 poäng idag.
Kopparbergs/Göteborg FC är nu efter 15 spelade omgångar 5 poäng efter Tyresö som innehar den andra platsen. Så fortfarande finns möjligheten att nå ikapp fjolårsettan och därmed nå den så hett eftertraktade andra Champion Leaugeplatsen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter