#18 Beata Kollmats en modeintresserad tuffing som gärna spelar centralt

Hon fick speltid när amerikanskan Camille Levin blev skadad. En chans hon tagit trots hårda smällar den sista tiden.
- Det är alltid tråkigt att någon blir skadad. Men jag känner verkligen att jag utvecklats sjukt mycket när jag fått matchning.

Hon är 21 år och har fortfarande framtiden framför sig både på och bredvid planen. Hon beskriver sig själv som en modeintresserad ung tjej som gillar kläder och musik. Förutom drömmarna om att en dag få jobba med mode så finns det också en hel del fotbollsdrömmar i den unga mittbackens huvud.
- Jag ska väl ta mig till A-landslaget någon gång, ler hon. Men just nu är jag här och nu och kämpar om en plats i KGFC och i Damallsvenskan. Men självklart skulle det vara kul att testa vingarna lite om några år.
Precis som polaren Olivia Schough så kommer Beata från Falkenberg där hon fostrats i IF Böljan. Hon beskriver sig själv som tuff, bra tillslag med båda fötterna, bra speluppfattning och bra på huvudet. Hennes karriär inleddes på det centrala mittfältet. Men i KGFC har hon skolats om till försvarare.

- Jag spelar helst centralt på banan. Jag bara trivs bäst där och tror att mitt huvudspel gör mest nytta där.
Att hon är tuff i sitt spel har hon fått känna på den sista tiden då hon ådragit sig en hjärnskakning, en stukad fot och nu senast sprickor i revbenen i cupmatchen mot Kungsbacka när hon krockade med den egan målvakten Kristin Hammarström.
- Jag mår helt ok nu faktiskt. Lite smärtor i ryggen där smällen tog.
Vet du när du är tillbaka i träning igen?
- Ingen aning! Det är smärtan som får avgöra det. Jag får ta det lungt och se hur jag mår framöver.
Vad säger läkarna om när du kan vara tillbaka?
- Det kan ta upp till två månader innan det är helt läkt. Men så länge ska jag nog inte behöva vara borta. Bara det är okey med smärtan så ska det vara lungt.
Trots tre skador på en månad deppar inte Beata för mycket för allt det som hänt utan väljer istället att blicka framåt.
- Man får väl bara försöka att tänka att det vänder snart. Det måste det göra. Man kan inte ha otur hela tiden, resonerar 21-åringen och stegar ut på Vallhallas konstgräs för att samla tankarna och se de andra i laget avsluta dagens träning.