Inför Svenska Cupen mot Kungsbacka

KGFC vill försvara sin cuptitel. KGFC vill försvara sin cuptitel.

I morgon tisdag möter Kopparbergs/Göteborg FC division 1-laget Kungsbacka DFF i den tredje omgången av Svenska Cupen. Ett västkustderby där det gäller att ha rätt fokus om tjejerna vill vara med i det fortsatta cupspelet även 2014.
"I cupen kan allt hända" brukar det ju heta. Därför ska uppgiften mot ett taggat Kungsbacka tas på fullaste allvar när KGFC i morgon tisdag springer in på Tingbergsvallen. Kungsbacka DFF återfinns för närvarande på den andra platsen i division 1 södra Götaland 2 poäng efter tabellettan Halmia. Halläningarna kommer till spel med 6 raka segrar bakom sig i seriespelet och seger med klara 5-0 över Torslanda i den andra omgången av cupen. Vind i seglen med andra ord. Hemma på Tingbergsvallen är laget obesegrat och har faktiskt bara tappat poäng på hela säsongen.
- För oss är det två saker som är viktiga, menar KGFCs tränare Torbjörn Nilsson. 
1: Att vi hämtar oss och glömmer förlusten mot Malmö senast.
2: Att vi är titelfösvarare och vill visa att vi kan vinna cupen även en tredje gång.

Hur mår truppen?
- Vi har en del frågetecken inför matchen. Nyförvärvet Andrine Hegerberg skadade framsida låret på träning, Anna Ahlstrand känner sig hängig och är kvar hemma i Grästorp, Jessica Landström har problem med ett lår och Cathrine Dyngvold blev stämplad på träning och också osäker på spel.
Torbjörn Nilsson och den övriga tränargruppen är också väl medvetna om att det här är lite av årets match för Kungsbacka och förväntar sig full förstås satsning från motståndarna. Motståndare som han också säger sig har god koll på.
- De har gjort en bra satsning i år med många unga lovande spelare. Många kan säkert komma att spela i damallsvenskan om något år. Vi har sett dem spela och vet lite hur de spelar och agerar, berättar Torbjörn.
18:00 är det avsprk på Tingbergavallen i centrala Kungsback och givetvis hoppas vi att så många som möjligt av Kopparbergs supportrar söker sig dit och hejar på tjejerna i solskenet som SMHI utlovat.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter