Förlust mot Malmö

Marie Hammarström Marie Hammarström

Kopparbergs/Göteborg FC lyckades inte mobilisera kraft att besegra ett spelsuget och skickligt Malmö hemma på Valhalla IP. Det belv tillslut förlust med 0-5 (0-4) i en match där två tidiga mål av gästerna blev en för tung uppförsbacke för KGFC.
- Det var klart jobbigt idag. Nu tappade vi ytterligare 3 poäng på dem i tabellen. De var otroligt skickliga, så var det ju bara. Första 45 var vi inte där idag. Vi var inte tillräckligt aggresiva för att kunna vinna bollen. Då går det så här, analyserade Marie Hammarström efter matchen.
Malmös Anja Mittag lyckades först göra 1-0 redan efter 12 minuter för att sedan öka på till 2-0 12 minuter senare. En mardrömsstart för hemmalaget som aldrig riktigt kom in i spelet i den första halvleken som gästerna vann med 4-0. Men hade Marie Hammarström skott redan efter 30 sekunder hittat in bakom Tora Helgadottir så hade matchen kunnat få ett helt annat ansikte.
- Synd att inte den gick in. Trodde väl ärligt att det inte skulle vara min enda chans, men så blev det. Lite surt!

KGFC var på gång i inledningen av matchen och hade spelet utan att vaska fram de heta målchanserna, förutom Maries skott. Men när sedan Malmö fick sitt första mål så rullade det mesta skånskornas väg.
- Det ska inte få rulla på så mycket som det gjorde idag. Det är faktiskt dåligt av oss, menade Marie Hammarström.
I andra halvlek kom KGFC ut och verkligen försökte att reducera och närma sig gästerna i målprotokollet. Men utan framgång. Istället kunde Sara Björk Gunnardottir rulla in 5-0 och luften gick ur matchen. Nyförvärvet Andrine Hegerberg gjorde sin första match för sin nya klubb och var själklart besviken efteråt.
- Jag är jättebesviken nu och vi skulle ha hängt med bättre än att släppa in fyra mål i först halvlek tycker jag.
Andrine började matchen på högerkanten för att sedan flyttas in på sin ordinare plats på innermittfältet i den andra halvleken. En position hon tycktes trivas bättre på. Något hon själv höll med om.
- Tyckte att det gick bättre i andra halvleken. Kändes som det gick bättre för hela laget då också. Men det var ändå tungt idag.
Nu blev tyvärr glappet i tabellen upp till Malmö 7 poäng. Ett Malmö som i och med segern är 3 poäng före Tyresö som dock har en match mindre spelad. Ett läge som Marie Hammarström sa så här om.
- Vi måste göra vårt nu och ta de poäng som vi ska nu. Sedan får vi se och hoppas att vi kan få lite hjäp på vägen också.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter