Seger mot Mallbacken och häng på topplagen

Målskytten Olivia Schough. Målskytten Olivia Schough.

Kopparbergs/Göteborg FC gjorde vad som krävdes och vann den svårspelade matchen borta mot Mallbacken med 1-0 efter mål av Olivia Schough i den 79:e matchminuten.
- Det är erkännt svårt att vinna här. Både Linköping och Tyresö har tappat poäng här så jag tycker att vi gjorde det bra, sa målskytten efter matchen.

Precis som väntat så satte det svårspelade underlaget sin prägel på matchen och KGFC hade svårt att få igång sitt normalt fina passningsspel.
- Jag tycker att vi gjorde det bra och hade mer kontroll över händelserna och skapade mer än de, Menade Olivia Shough.
Och visst hade hon rätt i det. 5-2 i skott på mål och 3-2 i hörnor visar att det var KGFC som styrde det som hände på Strandvallen. Men det var på ett lite olyckligt sätt ur Mallbackens perspektiv som målet ändå kom i matchminut 68 när.
- Målvakten sparkade ut bollen lite snett och jag var på hugget och kunde rätt enkelt rulla in bollen.
Precis som en målskytt ska göra... Vara på hugget!

Totalt sett över hela matchen så höll målskytten Olivia med om att det var KGFC som bestämde vad som hände i matchen.
- Det hade väl några långbollar som de skapde några halvchanser på, men jag tycker nog att vi var bättre.
I och med segern så tog KGFC rygg på ledarduon Tyresö och Malmö som båda har 30 poäng. Bara 4 poäng bakom jagar nu KGFC som dessutom möter tabelltvåan Malmö på söndag den 18 augusti hemma på Valhalla IP.
- Ett fantastiskt bra resultat när Malmö vann över Tyresö tycker jag. Nu är det inte alls omöjligt att komma ikapp längre och Damallsvenskan lever verkligen igen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter