Norska #2 klar för 1,5 år i KGFC

Nyförvärvet Andrine Hegerberg Nyförvärvet Andrine Hegerberg

Idag anslöt Kopparbergs/Göteborg FCs nyförvärv Andrine Hegerberg till sitt nya lag. Samtidigt signerade den 20-åriga norskan ett 1,5-årskontrakt med klubben och räknar med att kunna vara spelklar om några dagar.  
- Det känns väldigt bra att vara här och jag är spänd och nyfiken på hur bra Damallsvenskan är, funderade Andrine när hon såg sina nya lagkamrater tränar på Valhallas konstgräs.

Med ursprung från Molde har resan till Kopparbergs/Göteborg FC gått via tyskland och Tribune Potsdam för den 20-åriga mittfältaren som själv säger att det är på det centrala mittfältet som hon trivs bäst.
- Ja, Jag trivs bäst på det centrala mittfältet där jag kan kontrollera spelet.
Trivs du bäst som offensiv eller defensiv mittfältare?
- Det beror lite på hur matcherna gestaltar sig. Om vi måste jobba och slita för segern så gillar jag bäst att vara mer defensiv. Men spelar vi bra och spelet flyter på så gillar jag att vara mer offensiv.

Hon säger sig inte veta så mycket om sin nya klubb. Men en del känner hon till och har läst på om.
- Jag har ju mött dem när jag spelade i Norge. Sedan vet jag att de är med i toppen av serien och har fått en bra start på cupen. Kan väl inte säga att jag vet så väldigt mycket mer... men nog, skrattar hon.
Vad var det som lockade dig till att skriva på för klubben?
- Jag var väldigt glad att Kopparbergs var intresserade av mig. Sedan gillade jag det Torbjörn berättade för mig om hur de tränar, hur de vill spela och upplägget kring klubben. Så tror jag att det kan vara bra för min utveckling att vara här.
Hon var och tränade med KGFC redan förra helgen. Då fick hon vara med på ett fyspass, en träning och en match. Något som onekligen gav ett positivt intryck på den unga norskan. Hon har spelat 3 A-landskamper för Norge men fick inte represtera sitt land när det väl drog ihop sig till EM.
- Ja, jag var ju förstås lite besviken över att inte bli uttagen. Men jag kände ändå en längre tid att jag inte skulle bli det eftersom jag inte var med på samlingarna innan EM.
Nu är det dock full fokus på KGFC som gäller för Andrine som alltså hoppas på att allt pappersarbete ska fungera och att hon ska kunna vara spelklar för sin nya klubb redan inom några dagar.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter