Seger mot Piteå och ny tabelltrea

loading...

Kopparbergs/Göteborg FC tog i och med segern över Piteå med 1-0 också över tredje platsen i den Damallsvenska tabellen. Målskytt belv Marie Hammarström som själv knorrade en hörna direkt i mål efter bara 6 minuters spel.
- Vi hade en ny hörnvariant nu efter uppehållet. Det var att jag skulle slå den mer på först stolpen och att någon sedan skulle toucha in den, sa Marie efter matchen. Den gick ju direkt in eller möjligen tar på deras målvakt. Men inge i vårt lag var på den i alla fall.
Trots ledning med 1-0 blev det rätt tempofattigt och KGFC hade en förmåga att ramla in i gästernas tempo istället för att spela ut. Något Marie Hammarström höll med om.
- De gör det svårt för oss och sänkte hela tiden tempot. Då borde vi istället kanske ha höjt touchen lite och inte hålla i bollen för mycket och istället låta bollen gå. Det gjorde vi i och för sig men kanske inte nog rejält alla gånger.

Trots allt var det KGFC som stod för kommandot i matchen och skapade flest avslut i den först halvleken. Marie Hammarström hade ett riktigt hårt långskott i ribban som var värt ett bättre öde. Piteå försökte sedan kvittera i den andra halvleken utan att lyckas. En stark defensiv från hemmalaget gjorde att det var KGFC som kunde tillskirva sig 3 poäng. I och med att Linköping förlorade sin match borta mot Mallbacken så passerade KGFC östgötarna i tabellen och är nu på tredje plats efter 12 spelade omgångar. Omgången kopletteras i övermorgon med matchen Malmö-Sunnanå. Skräller Sunnanå där så är KGFC bara 1 poäng efter skånskorna i tabellen när alla lag spelat 12 omgångar.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter