KGFC enkelt vidare i cupen

Landslagsmålvakten Kristin Hammarström hoppade in som anfallare i andra halvlek och vara nära att näta. Landslagsmålvakten Kristin Hammarström hoppade in som anfallare i andra halvlek och vara nära att näta.

Kopparbergs/Göteborg FC vann enkelt över division 1-laget Gauthiod från Grästorp med hela 7-0 (0-2) i Svenska Cupen. 2 mål av Sara Lindén gjorde att KGFC i praktiken kunde stänga matchen redan efter den första halvleken. En seger som tog laget till den tredje omgången i cupen.
Gauthiod hade som väntat inte mycket att sätta emot sina Damallsvenska motståndare som redan från start ville sätta press på hemmalaget och få ett tidigt mål. Så blev det också när Olivia Schough drev upp bollen på högerkanten efter 4 minuters spel och skickade in bollen till Sara Lindén som inte gjorde något misstag. Sara Lindén gjorde även 2-0 när hon fick bollen från planens gigant Anita Asante i den 36:e matchminuten och behövde egentligen bara sätta foten till.
- Det känns som en stabil seger. Vi gjorde mål gansk snabbt där i första halvlek och sedan kändes det som vi hade kontroll på det resten av matchen, sa tvåmålsskytten efteråt.

I den andra halvleken orkade sedan inte Gauthiod stå emot KGFCs press längre utan bollarna började i en strid ström att rulla in för gästerna.
- De hade många spelare i försvaret och satsade på kontringar. Jag tycker att de gjorde det bra och de stod emot länge. Sedan när väl bollarna börjar rulla in för oss så kanske det rann in lite väl många. Samtidigt var det bra av oss att få hål på dem.
Det blev hela 5 mål av KGFC i den andra halvleken där även Yael Averbuch kunde noteras för 2 fina mål. Mest spektakulärt förutom målen var annars att tränare Torbjörn Nilsson valde att byta in landslagsmålvakten Kristin Hammarström med dryga 5 minuter kvar av matchen. Inte som målvakt utan som anfallare.
- Japp, så blev det idag, flinade "Krisse" efter matchen. Det var jättekul!
Du höll på att bli målskytt också i din första bollkontakt?
- Ja, jag lyckades få bollen på mig. Jag tror till och med att det var syrran som passade. Det var kul.
Hon avslöjade också att det minsann inte var första gången hon provat på att vara anfallare. Samtidigt var hon också nöjd med att laget vann enkelt och nu är klara för tredje omgången i cupen.
- Det var verkilgen skönt. De gjorde det bra innan vi fick hål på dem. Då pressade de oss och vi fick inte riktigt igång tempot. Men när vi började spela på ett eller två tillslag så tycker jag att vi spelade ut dem. Sedan tog de slut i andra halvleken, konstaterade Kristin Hammarström och laddar vidare för ännu ett inbyte som anfallare och då kanske också noteras som målskytt.

Matchfakta
Gauthiod-KGFC 0-7 (0-2)
0-1 Sara Linden (4)
0-2 Sara Lindén (36)
0-3 Catrine Dyngvold (65)
0-4 Anita Asante (67)
0-5 Yael Averbuch (69)
0-6 Yael Averbuch (72)
0-7 Marlene Sjöberg (90 +2) Straff

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter