Enkel seger mot IFK Fjärås

Kopparbergs/Göteborg FC vann tisdagens träningsmatch över IFK Fjärås trots en svag inledning. 4-2 i halvtid blev tillslut hela 9-2 efter att bland annat norskan Cathrine Dyngvold gjorde 4 mål på egen hand.

Det hjälpte inte hemmalaget Fjärås att de tog ledningen i matchen två gånger om. När väl KGFCs offensiv fick utdelning så hade div-2 laget från Halland inte mycket att sätta emot. Cathrine Dyngvold utjämnade två gånger innan Jessica Landström kunde ge KGFC ledningen i matchen för första gången med 3-2 efter en halvtimmes spel. Dyngvold gjorde sedan matchens snyggaste mål, när hon lobbsköt över målvakten från 27 meter, och fastställde halvtidsresultatet till 4-2.

Att sedan även Yael Averbuch och Sara Lindén gjorde var sina 2 mål i andra halvlek var helt logiskt med tanke på KGFCs överlägsenhet och Fjäråstjejernas allt mer trötta ben. Dyngvold dribblade sig sedan igenom hela hemmalaget och spikade slutresultatet till 9-2.
- De hade ledningen med både 1-0 och 2-1och vi slarvade lite. Det gjorde att vi var tvugna att ta tag i spelet och det tycker jag att vi gjorde, analyserade tränare Torbjörn Nilsson efter matchen.
Noterbart var att KGFC kom till spel med delvis inlånade spelare och utan sina fyra landslagsspelare, en vilande Anita Asante, en skadad Johanna Almgren och utan Beata Kollmats som ville vila ett knä. Även Jodie Taylor saknades i truppen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter