Systrarna Hammarström bakom svenskt avancemang

När Sverige slog ut Island i kvartsfinalen av Dam-EM med 4-0 var det Marie Hammarström som spräckte nollan redan i den 3:e matchminuten och banade väg för Sveriges seger. I den andra änden av planen så höll Kristin Hammarström ännu en gång nollan och markerade på nytt att hon är Pia Sundhages första val mellan stolparna.
Inför 7469 åskådare på Örjans Vall i Halmstad talade ännu en gång Marie Hammarströms vänsterfot när hon såg till att ge Sverige ledningen i matchen mot Island med 1-0 efter bara 3 minuters spel. Ett mål som betydde mycket med tanke på Islands defensiva inställning i kvartsfinalen.
- Jag vet inte hur jag får bollen riktigt. Men jag får en massa yta att gå på och kan avancera framåt och framåt och framåt och till slut så skjuter jag. Det var skönt att se den gå in, berättade målskytten själv efteråt.

- Siktade du på bortre stolpen?
- Nä, jag skjöt bara, skattar hon.
Men målet gjorde att Island var tvugna att blotta sig och efter 19 minuter hade svenskorna 3-0 och matchen var i praktiken död.
- Det var skönt att vi fick en så bra start. Sedan gick vi ner i tempo lite och kladdar lite för mycket på bollen. Men sett över hela matchen är vi mycket bättre än Island.
På den andra sidan av planen stod Kristin Hammarström och bara njöt av det hon fick se Sverige prestera ute på planen.
- Fantastiskt anfallsspel måste jag ju säga. Jag tycker att vi dödar matche ganska tidigt och dominerar sedan. Sedan kanske vi slår av lite på takten i andra, summerar "Krisse" som bara behövde göra en riktigt viktig räddning i matchen och hade en lugn dag på jobbet.
- Så länge vi gör mål framåt så kan jag ta att stå sysslolös där bak, flinar hon.
Fråm "Krisses" vinkel fick hon även se tvillingsyrran göra viktiga 1-0.
- Hon har ju ett riktigt bra vänsterskott och jag vet att den isländska målvakten Gudjörg Gunnarsdottir har en fasa för hennes skott. Så det var ju skönt att syrran fick sätta dit den direkt då.
Systrarna Hammarström och Sverige får därmed spela semifinal hemma i Göteborg på onsdag då Tyskland väntar. Avspark klockan 20:30 på Gamla Ullevi!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter