Välrepresenterat KGFC i EM-truppen

Marie Hammarström, en av fyra KGFC-spelare, under Pia Sundhages EM-truppspresentation. Marie Hammarström, en av fyra KGFC-spelare, under Pia Sundhages EM-truppspresentation.

Kristin Hammarström, Stina Segerström, Marie Hammarström och Olivia Schough. Där har ni de fyra KGFC-spelarna som kommer att represtentera Sverige under Dam-EM i juli.
- Det är jättekul! Göteborg är ett jättebra lag så det är kul att vi kan visa det med fyra spelare i EM-truppen. Speciellt kul är det ju att Olivia får göra sitt första mästerskap på hemmaplan både i Göteborg och Halmstad, menar Marie Hammarström.

Tillsammans med Linköping är det bara Kopparbergs/Göteborg FC i hela damallsvenskan som fick med så många som fyra spelare i den svenska truppen. Förbundskapetn Pia Sundhage motiverade sina uttagningar av KGFCs spelare så här:
Kristin Hammarström: Hon är vår förstaval av målvakt i och med hennes lugn och förmåga att sätta igång spelet.

Stina Segerström: Tuff spelare som är brytsäker och har verkligen visat sina färdigheter i Kopparbergs/Göteborg FC under vårsäsongen.
Marie Hammarström: En mycket lojal och snäll spelare som har mycket rutin och ett mycket bra skott.
Olivia Schough: Det är en lirare om kan blomma ut under EM. Dessutom har hon ju gjort ett och annat bra inlägg under säsongen.
- Det är jätteroligt att syrran verkar vara Pias förstaval nu. Hon har ju varit med på bänken under tidigare mästerskp. Så nu får vi hoppas att hon får chansen, säger Marie.
Marie som förstås själv var mycket nöjd med att få vara med även hon i den svenska EM-truppen på hemmaplan.
- Ja, det är kul. Det är alltid en ära, så det ska bli riktigt häftigt.
Pia Sundhage snackade under presskonferansen om snabba spelare hela tiden. Men en del säger emot och menar att tuffa, brytsäkra lugna spelare också behövs. Vad säger du om det?
- Ja, så är det ju. Så det är ju kul att en del tycker så ha ha! Snabbet är kanske inte min styrka så det är kul att en del tycker att det inte bara behövs speed.
Men du har ditt fina skott också?
- Ja absolut, även om det inte fått tala så mycket än. Vi får hoppas att det händer något där, avslutar Marie och tar nu sikte mot träningslägret inför EM tillsammans med sina tre lagkamrater i Kopparbergs/Göteborg FC.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter