Övertygande femetta mot Mallbacken

Marie Hammarström visade vägen med sitt 1-0. Marie Hammarström visade vägen med sitt 1-0.

Kopparbergs/Göteborg FC avslutade vårsäsongen med att enkelt slå tillbaka värmländska Mallbacken med klara 5-1 på Valhalla IP på onsdagskvällen.
- Vi var kanske lite tveksamma till en början men sedan tycker jag att vi tar över helt. Skönt att det lossnar med 5 mål, sa en av målskyttarna Marie Hammarström efter segern.

Göteborg var överlägsna sina motståndare i stort sett hela matchen och 5-1 kunde ha varit ännu större siffror om bara det rätta flytet infunnit sig. 11-4 i avslut på mål från hemmalagets sida säger väl det mesta om hur det såg ut långa stunder.
1-0 gjorde Marie Hammarström efter ett välriktakt skott i den 24:e matchminuten, som gästernas målvakt Katlynn Fraine inte hade mycket att göra på.

2-0 satte skyttedrottningen Jodie Taylor säkert på straff efter en handssituation. Då stod klockan på 28 minuter. Ett resultat som stod sig halvleken ut.
51 minuter på klockan när Jodi Taylor först sköt, målvakten räddade för att sedan se Jodie nicka in sitt andra mål för dagen. Tillika sitt 10:e i Damallsvenskan.
Anita Asante ökade på ledningen till 4-0 fyra minuter senare och inhopparen Cathrine Dyngvold fick sätta hemmalagets sista mål med kvarten kvar.
- De hade lite fasta situationer. Men då har vi redan avgjort matchen och har god kontroll. Sedan är det klart att det är synd att vi inte håller nollan i en sådan här match bara, menade Marie Hammarström.
- Det är klart att det var övertygande idag, sa tränare Torbjörn Nilsson efter matchen. De hade väl några halvchanser och en farlig hörna i första halvlek. Vi spelade nästan på toppen av vår förmåga. Men inte riktigt vad vi kan tycker jag.
Nu väntar ett EM-uppehåll för laget som i och med dagens seger befäster sin tredje plats i tabellen efter Tyresö, Malmö och Linköping.
- Vi är hyggligt nöjda med våra 20 poäng så här långt. Vi har trots allt bara förlorat en match mot Malmö borta. Men två av våra oavgjorda matcher som vi spelat tycker jag ändå att vi borde ha vunnit. Då hade vi haft 4 poäng till, avslutar Torbjörn och tar sats mot höstsäsongen som drar igång den 4 augusti med hemmamatch mot Piteå.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter