Skön seger borta mot Piteå

Anita Asante målskytt och mycket bra i matchen mot Piteå. Anita Asante målskytt och mycket bra i matchen mot Piteå.

När matchens lirare Anita Asante gjorde 2-0 för Kopparbergs/Göteborg FC i den 36:e matchminuten blev övertaget så stort att Piteå inte förmådde att komma tillbaka i matchen och trepoängaren till KGFC.
- Nu hoppas jag att vi även kan avsluta snyggt innan EM-uppehållet och även vinna hemma mot Mallbacken på onsdag, sa en glad Torbjörn NIlsson efter matchen.

Upptakten till matchen var annars allt annat än bra för Göteborg när skyttedrottningen Jodie Taylor fick en hjärnskakning i slutet av träningen innan avresan mot Piteå och fick stanna kvar i Göteborg. Väl uppe i norr drabbades Yael Averbuch av en allergiattack och fick uppsöka läkare för medicinering.

Trots detta gjorde amerikanskan en mycket bra match enligt tränare Nilsson och var med hela 90 minuter. Även Stina Segerström var en spelare som Torbjörn Nilsson gärna framhävde efteråt. Det i en match där KGFC kunde ta ledningen redan i den 5:e matchminuten.
- Det var en krossboll från "YaYa" från höger till vänster där Marie Hammarström kunde skjuta bollen i mål med vänstern, sa Torbjörn efter matchen. Ett mycket vackert mål.
2-0 gjorde, för dagen mycket duktiga, Anita Asante.
- Olivia fick bollen ute till höger och drog sig in mot mitten. När Jessicka Landströn sedan drog med sig spelare i en löpning så var Anita Asante ren i mitten när hon fick bollen av Olivia och kunde göra 2-0 ensam med målvakten.
2-0 stod sig halvleken ut och några fler mål blev det inte i matchen. En jämn match om man får tro Torbjörn Nilsson.
- Det var en jämn och tuff match där avsluten blev 13-11 och 7-6 i avslut på mål. Vi hade mycket boll, men de ställde om flera gånger i farliga kontringar. Nu hoppas vi kunna vinna även den sista matchen hemma mot Mallbacken på onsdag och ha häng på topplagen inför uppehållet, summerade Torbjörn och begav sig till bussen för transport till flygplatsen och en skön hemresa till Göteborg.
Mer matchfakta HÄR!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter