Tung förlust i Malmö

Kopparbergs/Göteborg FC förlorade slaget om andraplatsen mot Malmö med 1-3 i en match där hemmalaget rivstartade och Göteborg blev tillbakapressade. Men KGFC lyfte sig, hade 1-1 en bit in andra halvlek efter mål av Jodie Taylor och kunde mycket väl ha vänt underläget till seger.
Dessvärre förstörde en kontring strax efter kvitteringen kvällen för Göteborg och istället var det Malmö som punkterade tillställningen inför 645 åskådare på Malmö IP med sitt andra mål.
-I början spelade de ut oss totalt . Vi är inte vakna och jag vet inte riktigt vad vi håller på med, sa en besviken Olivia Schough efter matchen. Men sedan i slutet av första och i andra halvlek börjar vi spela som ett helt nytt lag. Vi har verkligen matchen där, men så får de en kontring och då är matchen död tyvärr.

KGFCs båda anfallare Olivia Schough och målskytten Jodie Taylor hade båda möjligheter med skott över och strax utanför. Men missflytet i de lägena grinade göteborskorna i ansiktet och resultatet blev nu ett annat än man hoppats på. Att sedan Anja Mittag utökar hemmalagets ledning och även gör 3-1 var mer ett resultat av KGFCs försök till kvittering ytterligare en gång än av ett spelövertag från Malmös sida.
- Ja, tyvärr. Vi var ju tvungna att satsa framåt och då blir det lätt så, suckade Olivia.
Malmö fick igång sitt passningsspel och gjorde det långa stunder svårt för sina motståndare. Men med en aning mer flyt, när KGFC hade 1-1 och pressade på för mer, så hade kvällen mycket väl kunnat sluta i dur.
Hur ser du på att ni nu förlorade slaget om andra platsen och det blir ett glapp uppåt i tabellen igen?
- Det är klart att vi borde ha vunnit den här matchen. Vi hade vår chans att komma ikapp på allvar ikväll. Det var lite synd.
Nu har KGFC Piteå bort och Mallbacken hemma kvar innan EM-uppehållet. Två matcher och 6 poäng att kämpa om.
- På papperet ska vi kanske vinna. Men det blir inga lätta matcher funderar Olivia och vandrar in till de övriga i laget.

Mer fakta kring matchen och laguppställningar hittar du HÄR!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter