Slaget om andraplatsen

Under många år var Malmö ett spöke för Kopparbergs/Göteborg FC. Men de senaste säsongerna har KGFC närmat sig skånskorna markant. Även om Malmö vann två uddamålssegrar i Damallsvenskan 2012 så var det KGFC som var starkast i cupen.
På de fem senaste mötena lagen emellan så har endast ett mål skilt lagen åt med 2-1 som det absolut vanligaste slutresultatet. KGFC kommer till matchen med två raka segrar i bagaget och är allt jämnt obesegade i årets Damallsvenska serie. Malmö föll senast borta mot Linköping med 1-3 vilket gör att kvällens match på Malmö IP kommer att bli en kamp om andraplatsen i tabellen. Låt vara att att skånskorna har 5 mål upp på KGFC, matchen är hur som haver hyperintressant.

Malmö kan stoltsera med en av seriens absolut vassaste trupper och ett anfall med spelare som är blixtrande snabba. Ramona Bachman, Manon Melis och Anja Mittag kommer inte att göra någon besviken. Ett superanfall som är mycket av nyckeln till Malmös framgångar. Men se även upp med LDBs mittfält. Therese Sjögran (som börjar på bämken efter skada), Sara Björk Gunnarsdottir, Katrin Schmidt och Katrine Veje står för klass och kvalitet.
Anna Thörnqvist (korbandskada) och Lisa Ek (rehab) inte tillgängliga för spel i hemmalaget Malmö.
I Kopparbergs/Göteborg FC saknas Camille Levin (knä) och Johanna Almgren (som opereras sitt knä idag).
Formen är fin, humöret på topp och 3 poäng inom räckhåll för KGFCs som idag vid 12:30 börjar bussresan ner mot ett soligt Malmö.
Har du inte själv möjlighet att åka till Malmö idag så kan du avnjuta matchen antingen i P4 Radiosporten eller i TV4 Sport med avspark klockan 19:20.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter