Marie Hammarström segerskytt mot Norge

Marie Hammarström segerskytt mot Norge. Marie Hammarström segerskytt mot Norge.

Marie Hammarström fick chansen från start på det centrala mittfältet tillsammans med Caroline Seger i landskampen mot Norge på lördagen. I den 34:e matchminuten vid ställningen 1-1 kom också chansen för KGFC-spelaren när hon fick en boll av Lotta Schelin. En chans hon tog och sköt Sverige till segern i träningslandskampen.
– Jag såg att det skulle bli ont om tid att dra till med vänstern och det fick bli en hederlig tåfjutt i stället. Jag såg att det fanns en lucka där, skottet var inte det hårdaste i karriären men det var väldigt välriktat, sade Hammarström efter matchen.

Tvillingsyrran Karistin fick förtroendet från förbundskapten Pia Sundhage och såg ut att komma ännu närmare den åtråvärda platsen mellan stolparna efter sin fina insats.
Med kvarten kvar och efter att ha blivit utflyttad på vänsterkanten byttes Marie Hammarström ut mot ännu en spelare från Kopparbergs/Göteborg FC. In på planen kom Olivia Schough som med sin speed och teknik utmanade norskorna med sitt kantspel.
Flaggan i topp för alla KGFC-spelare som nu har att se fram emot det Damallsvenska möte på bortaplan mot Malmö på tisdag. Det blir något de :)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter