Första segern på hemmaplan

Olivia Schough jublar efter sitt 2-1 mål. Olivia Schough jublar efter sitt 2-1 mål.

Kopparbergs/Göteborg FC besegrade gästande Kristianstad hemma på Valhalla IP med 4-3 (2-1) i en match där hemmalaget ideligen tog ledningen, men där gästerna kvitterade gång efter annan. Inte förrän Marie Hammarström smällde in 4-3 med vänstern kunde hemmalaget andas ut och ta säsongens första seger på hemmaplan.
Göteborg hade greppet om större delen av matchen och startade med att gång efter annan hitta in med långa bollar bakom gästernas backlinje. Något som gjorde att KGFCs båda anfallare Jodie Taylor och Olivia Schough långa stunder kunde skapa målchanser ett flertal gånger för hemmalaget. Det var också på ett friläge som Jodie Taylor drogs ner i straffområdet av gästernas Mia Carlsson och domare Pernilla Larsson blåste straff.

En straff som Jodie själv förvaltade på bästa sätt i mål och 1-0 till KGFC. Visserligen kvitterade gästerna 5 minuter senare, men Olivia Schough som sprang oförtrutet längst fram fick en perfekt djupledsboll av Anna Ahlstand och gjorde inget misstag utan rullade in 2-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.
- Vi hade att göra där uppe i speciellt första halvlek. Riktigt gött att få göra mål med, log Olivia efter slutsignalen. Vi visste att deras backlinje står högt så vi forwards var medvetna om att det skulle bli ytor där bakom och att vi skulle få löpa mycket.
Löpte som en vinthund gjorde Olivia själv gång efter annan. Tyvärr var stolpen i vägen i slutat av halvleken annars hade hemmalaget haft med sig en 3-1 ledning i halvtid.
Kristianstad försökte desperat i inledningen av andra halvlek och fick utdelning 5 minuter in på den samma. Men ännu en gång ville hemmalaget mest och 10 minuter efter kvitteringen hittade Jodie Taylor rätt för andra gången i matchen och det var på nytt ledning för göteborgskorna, 3-2. Jodies 7:e mål i serien och därmed också tvåa i den Damallsvenska skytteligan.
- De var taggade i inledningen av andra halvlek, men det var gött att vi kunde hålla ut och tillslut göra våra mål och vinna, tyckte Olivia.
För efter ännu en kvittering av gästerna så klev Marie Hammarström fram när det som bäst behövdes och smällde upp en boll upp i bortre delen av målet med sin så ofta omtalade vänsterfot. 4-3 till KGFC som också blev slutresultatet. En otroligt viktig seger som tog laget förbi Örebro i tabellen och upp på den tredje platsen på 14 poäng.
 - Vi hade det där flytet med oss idag som vi saknat tidigare under säsongen och det var riktigt gött.
Hur viktigt var det att ta den första hemmasegern?
- Det var otroligt viktigt. Nu kan det bara gå bättre, kvittrade Olivia och gick in för att jubla tillsammans med de andra tjejerna i omklädningsrummet efter årets första, men inte sista, 3-poängare på Valhalla IP.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter