3 poäng borta mot Örebro och uppåt i tabellen

Marlene Sjöberg var en av målskyttarna mot Örebro. Marlene Sjöberg var en av målskyttarna mot Örebro.

Skador i truppen, en tränare med ryggskott och bortaplan mot så långt obesegrade KIF Örebro skrämde inte Kopparbergs/Göteborg FC som vann med 2-0 efter mål av Marlene Sjöberg och Jodie Taylor.

- Vi har varit så nära 3 poäng så länge så nu var det verkligen dags, tyckte försvarsklippan Marlene Sjöberg efter matchen på Behrn Arena. 

KGFC satte press på Örebro omgående och fick en flygande start i matchen. I den 13:e matchminuten blev Marlene Sjöberg kvar i ett anfall, efter ett inlägg från Marie Hammarström, och fick bollen till höger utanför straffområdet.

- Jag drog till med ett skott i bortre som satt. Jätteskönt, tyckte Marlene själv.

Göteborg fortsatte att sätta press på Örebro, som också hade spelare borta på grund av skador. 

Hemmalaget saknade avstängda Lucie Martinkova och skadade Sarah Michael och kom till spel med en debutant i målet. I slutet av halvleken var dock Örebros nära en kvittering när de hade en boll i ribban. Men alltjämnt 1-0 och nöjda KGFC-spelare i halvtid.

- Vi sa i halvtid att vi spelade bra men att vi var tvungna att få ihop laget bättre i den andra.

Så blev det också och Göteborg tog ganska omgående tillbaka initiativiet i matchen. Marie Hammarström hittade i den 62:a matchminuten inhopparen Olivia Schough som i sin tur serverade Jodie Taylor som kunde sätta 2-0 till KGFC och sedan var segern aldrig hotad.

En bra laginsats och en riktigt bra skalp med tanke på hur Örebro inlett säsongen 2013.

- Vi tar givetvis med oss 3 poäng, men också känslan av att vi kämpade så bra och gör en väldigt bra match, avslutade Marlene Sjöberg.

Noterbart och glädjande var också att Sara Lindén gjorde comeback när hon blev inbytt i den 82:a matchminuten efter 8 månaders rehab. I och med segern tog KGFC klivet upp på den fjärde platsen i tabellen på 11 poäng.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter