Nu väntar Örebro

Anita Asante var av målskyttarna på Behrn Arena förra året. Varför inte göra om det i år? Anita Asante var av målskyttarna på Behrn Arena förra året. Varför inte göra om det i år?

I morgon lördag är det dags för Kopparbergs/Göteborg FC att ta sig till Örebro för match i den sjunde omgången av Damallsvenskan. Det mot ett Örebro som KGFC vann med hela 6-0 mot på Behrn Arena förra säsongen.

I år har KIF Örebro inlett serien strålande med 3 segrar och 3 oavgjorda matcher och återfinns på den tredje platsen i tabellen. För Kopparbergs/Göteborg FC gäller det nu att visa vad laget kan och besitter. Dags att lämna kryssen hemma och gå för 3 fina poäng mot Örebro. Klart är att det kommer att bli svårt att göra om bedriften från förra säsongen när laget alltså vann på Behrn Arena med hela 6-0. Men erkänn att det hade varit skönt :) Tjejerna har haft fina träningsförhållanden under veckan och även hunnit med ett pass av kombinerad baseball/brännboll. Något Kristin Hammarström och Sara Lindén verkade trivas med då de sprang hem ett "homerun" var.

Springer under matchen mot Örebro gör inte Johanna Almgren och Camille Levin som båda är skadade. Den sistnämnda opererades idag fredag för sin muskelskada i baksida låret hon ådrog sig mot Umeå. Däremot är Olivia Schough med i truppen. Exakt hur Torbjörn Nilsson väljer att formera laget är i skrivande stund inte klart. Klart är dock att det är ett mycket inspirerat och fokuserat KGFC som sätter sig på bussen till Närke i morgon.

 

Inför säsongen var det många som menade att det var Sanna Talonen och Sara Michael som skulle göra målen för Örebro. 2 respektive 3 mål har de båda tjejerna visserligen gjort, men det stora utropstecknet i årets Örebro har ändå varit nyförvärvet från Tyresö, Hélen Eke som stått för 4 fullträffar så här långt. En mittfältare som gillar att både göra mål och glidtackla. Någort att se upp med för KGFC med andra ord. Örebro är så här långt in i serien obesegrade och skuggar Malmö och Tyresö i tabelltoppen. Vem hade trott det innan säsongen? I söndags kom säsongens tredje seger efter 1-0 borta mot svårspelade Piteå. Matchhjälte var Hélen Eke som satte segermålet i 70:e minuten. Landslagsbacken Sara Larsson är på väg tillbaka i spel igen efter problem med en häl. men det är i skrivande stund högst osäkert om hon kommer att medverka i lördagens match. Troligen har hon yterligare en bit kvar innan hon är matchklar. Men räkna med ett taggat och tätt Örebro som var tippat som bottenlag i årets serie, men visat en helt annan sida så här långt.

 

KGFC - Going for 3 points :)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter