Skaderapport

Camille Levin väljer rehab hemma i USA efter operationen på fredag. Camille Levin väljer rehab hemma i USA efter operationen på fredag.

Uppdaterad text (2013-04-14 kl 17:17)

Från att ha varit förskonade från skador har det den senaste tiden tyvärr dykt upp ett antal skador i KGFCs trupp. För Camille Levin som i matchen mot Umeå hemma sträckte sig i baksida låret väntar nu en rehabilitering på mellan 4-6 månader.

- Jag sträckte mig efter en boll och halkade med vänster fot. Tyvärr sträckte jag mig så mycket att jag drog av en muskel i baksidan på höger lår. Först trodde jag att det handlade om att vara borta i ett par veckor. Men det visade sig vara så illa att jag nu opereras på fredag för att sedan vara borta från spel i stort sett hela säsongen, säger amerikanskan själv.

Vad händer närmast efter operationen?

- Jag kommer att gå på kontroll dagen efter operationen för att se att allt gått bra. Så snart jag får ett ok av min läkare sätter jag mig på flyget hem för att återhämta mig från skadan och börja min rehab.

- Det är min första allvarliga skada i karriären så det är mycket känslor just nu. Jag försöker att inte tänka för långt bort utan tar en dag i taget och vet att det kommer att bli en lång rehabiliteringstid för mig.

 

Lugnare besked då för Olivia Schough som i matchen mot Vittsjö senast ådrog en blödning nedanför vänster knäskål. En lättera typ av skada som troligen inte ska stoppa Olivia från spel framöver.

- Det var när jag skulle lägga en hörna i 60:e minuten mot Vittsjö som jag vred knäet lite. Förhoppningsvis ska det inte vara någon större skada skedd, menar Olivia. Karin Schröder, vår sjukgymnast är förhoppningsfull och tror att jag ska kunna spela redan på lördag mot Örebro.

 

Vad gäller Johanna Almgrens knäskada, som också den uppkom i matchen mot Vittsjö senast, är prognosen att det inte är någon ny skada utan en irritation kring vävnaden i knäet som gör att Johanna har ont.

- Det var mitt under matchen som hon kände att det krasade till i knäet. Hon har sagt att hon kände igen symptomen från de tidigare knäskadorna hon haft i det andra knäet, berättar tränare Torbjörn Nilsson.

- Det är ingen ny skada. Hon har ont och kommer till en början att köra rehab i en vecka. Sedan får vi ta det därifrån och se, säger lagets sjukgymnast idag efter att ha tagit del av MR-bilderna.

Olyckligt förstås att det nu kommer tre skador på en gång för truppen som så här långt under 2013 varit i stort sett skadefri.

- Ja, jättekonstigt! Jag talade med vår sjukgymnast Karin Schröder tidigare och då sa vi just det att vi varit förskonade från skador så här långt. Sedan går det en vecka så har vi tre skador. Det som ändå är glädjande i det här läget är ju att Sara Lindén tar steg framåt och börjar närma sig en comeback på planen, summerar Torbjörn.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter