0-0 i Vittsjö

Anna Ahlstrand matchens lirare i KGFC mot Vittsjö. Anna Ahlstrand matchens lirare i KGFC mot Vittsjö.

Trots ett massivt spelövertag och många lägen att ta ledningen på bortaplan mot Vittsjö så slutade matchen 0-0. Ännu ett kryss och missflytet att få in bollen grämde laget.

- Jag tycker att vi pressade på och hade vi bara fått in en boll så hade det säkert lossnat rejält, analyserade Anna Ahlstrand efteråt.

Matchen var svårspelad med en ojämn plan som gjorde att bollen studsade och for. Trots underlaget tog Kopparbergs/Göteborg FC tag i spelet per omgående och skapade lägen framför vittsjömålet. I den 35:e matchminuten kom så den första stora möjligheten för gästerna. En boll in framför mål som Jodie Taylor dessvärre fick en aning för långt ifrån sig och petade över. Taylor hade även en jättechans i den andra halvleken, men tyvärr utan att få in bollen.

Lägg där till Marie Hammarströms chans och inhopparen Cathrine Dyngvolds möjlighet i andra halvleken så förstår ni att det var KGFC som stod för grannlåten, men utan att få utdelning.

- Jag tycker att vi gjorde en jättebra match med tanke på underlaget och att vi inte är så vana vid gräs, sa Anna Ahlstrand efter att ha krigat sig till priset som matchens lirare i KGFC. Men på något sätt känns det som att vi inte har något flyt just nu. Jag tycker faktiskt att vi är värda att få in några bollar.

Den enda riktigt stora chansen Vittsjö fick i matchen var på stopptid när Sofie Andersson kom nästan helt ren mot KGFCs mål. Tack och lov stod Kristin Hammarström ivägen även den gången.

Trots att missflytet fortsätter för KGFC vad gäller målskyttet så tyckte ändå Anna Ahlstrand att det fanns andra positiva saker att fasta på.

- Tycker ändå att vår defensiv var väldigt bra. Att vi inte släpper till många chanser för dem är ju också något att ta med sig till nästa match. Nästa match som är borta mot Örebro på lördag.

 

Matchfakta

Skott på mål: 3-6

Skott i målställningen: 0-0

Hörnor: 3-9

Tilldömda frisparkar: 5-9

Offside: 2-5

Gula kort: 0-0

Röda kort: 0-0

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter