Nu väntar Vittsjö borta

Anna Ahlstrand med från start mot Vittsjö. Anna Ahlstrand med från start mot Vittsjö.

Efter två raka hemmamatcher och lika många poäng så väntar nu förra säsongens överraskningslag Vittsjö på bortaplan för Kopparbergs/Göteborg FC. Ett lag KGFC besegrade på Vittsjö IP förra säsongen med 1-0.

Då hette matchhjälten Yael Averbuch som på passning från Johanna Almgren hittade rätt i den 81:a matchminuten. Formstarka Vittsjö överraskade däremot många när det var med och fightades i den absoluta toppen av Damallsvenskan under våren 2012. Något som inbringade laget segern på Valhalla IP samma säsong. I år har inte Vittsjö nått samma klass som då och åtefinns nu på plats 11 i tabellen med 1 seger och 4 förlusten efter 5 omgångar. Det är därför viktigt för KGFC att gå in i matchen med rätt inställning och på allvar jaga sin andra trepoängare i serien. Tillika i så fall laget andra seger på bortaplan.

Ex KGFC-spelaren Sofie Andersson måste givetvis göteborgskorna hålla ett extra öga på. En spelare som ständigt hotar motståndarnas försvar och med sin rutin kan bli ett stort orosmoln för KGFC.

Dessutom har laget förstärkt med brasilianskan Ketlen Wiggers som finns med laget under våssäsongen. Notera också att Jane Ross så här långt gjort 3 mål för småländskorna. Räkna med ett revanschsuget Vittsjö efter den magra starten av Damallsvenskan och räkna med att vittsjöpubliken som vanligt kommer att sluta upp kring sitt lag.

Kopparbergs/Göteborg FC kommer till spel med alla spelare utom nyligen skadade Camille Levin, som tycks bli borta från spel ett par veckor efter sin sträckning i baksida lår i matchen mot Umeå senast. Noterbart att Sara Lindén är med i truppen igen efter sin långa skadefrånvaro.

Torbjörn Nilsson stuvar om en aning i startelvan och väljer också att spela 4-4-2 den här gången.

Det innebär att laget kommer att formeras enligt följande från start:

Kristin Hammarström

Marlene Sjöberg-Stina Sgerström-Catrine Johansson-Beata Kollmats

Johanna Almgren-Anna Ahlstrand-Anita Asante-Kristin Hammarström

Jodie Taylor-Olivia Schough

Lycka till tjejer!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter