Oavgjort igen för KGFC

Matchens lirare, Beata Kollmats. Matchens lirare, Beata Kollmats.

Kopparbergsg Göteborg FC spelade för fjärde gången den här säsongen oavgjort i Damallsvenskan. 1-1 slutade matchen mot gästande Umeå IK efter en sen kvittering i första halvlek av Marlene Sjöberg.

Även om hemmalaget verkligen gick för segern i den andra halvleken så ville det sig inte i spelet och de riktigt heta målchanserna uteblev.

- Vi förlorade ju inte och det är det som är positivt idag, sa tränare Torbjörn Nilsson efter matchen. Jag tycker att vi har en konstant press i andra halvlek, mest de sista 20 minuterna. Men ändå får vi inte de där riktiga lägena. Vi känns lite osynkade.

Den riktiga energin, som i matchen mot Tyresö senast, fanns inte riktigt enligt Torbjörn som tyckte att hans lag såg lite trötta ut.

- Samtidigt var Umeå riktigt trötta i slutet och försvarade sig bara, menade Torbjörn.

Tidigt i matchen skadade sig tyvärr vänsterbacken Camille Levin när hon sträckte sig efter en boll med en befarad bristining i baksida låret. Hur allvarlig skadan är stod dock oklart direkt efter matchen.

Förhoppningsvis är Camille tillbaka snart igen. In då istället med Beata Kollmats som vänstervback i den 15:e matchminuten. Ett uppdrag som den unga försvararen klarade alldeles utmärkt.

- Hon gjorde det jättebra tycker jag, Hon är egentligen inte ytterback utan mittback men gjorde det jättebra, sa Torbjörn efter matchen. Hon nickade ju fram till Marlene på 1-1 målet så all heder åt Beata.

- Det är ju kul att få chansen. Men samtidigt är det ju inte kul att någon skadar sig, tyckte Beata Kollmats själv. Hoppas att det inte är något allvarlig. För mig var det bara ta chansen och köra.
Något 20-åringen  gjorde så bra att hon blev vald till matchens lirare.

Hur tycker du matchen var då?

- Första halvleken var väl sådär. Men vi rycker upp oss i den andra och det är vi som skapar lägen och inte Umeå. Vi släpper inte till jättemycket heller. Synd bara att vi inte får in mer än en boll idag.

Umeå tog ledningen 30 minuter in i matchen, när målvakten Malin Rueterwall satte igång spelet med en lång utspark som studsade hela vägen fram till Lina Hurtig som kunde göra 1-0. 15 minuter senare så noterades Beata Kollmats för sin assit när hon nickskarvade fram bollen till Marlene Sjöberg som kvitterade på stopptid. En skön assist om man får tro Beata själv.

- Ja, Olivia och jag "connectade" när hon slog en boll mot mig som jag skarvade vidare till "Marre" som gjorde mål. Så det var skönt.

Nu väntar närmast två bortamatcher för KGFC. Något som kanske kan få laget att slappna av funderade Torbjör Nilsson efter matchen.

- Vi är inte riktigt harmoniska just nu, menade Torbjörn. Kanske kan vi få något annat att fokusera på. Det kanske kan göra att vi släpper pressen på oss. För vi vann ju mot Sunnanå borta och borde ha vunnit mot Jitex, så det kanske är bortaplan som gäller för oss just nu.

Match närmast för Kopparbergs/Göteborg FC som ställs mot Vittsjö den 12 maj i Vittsjö.

 

Matchfakta

Mål: 1-1 (1-1)

Avslut totalt: 12-11

Avslut på mål: 6-5

Avslut i målstälningen: 1-0

Frisparkar: 14-8

Hörnor 9-3

Offside: 1-4

Varningar: 1-0

Utvisningar: 0-0

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter