2-2 med mersmak mot Tyresö

Jodie Taylor jublar efter 1-0. Foto: Per Montini Jodie Taylor jublar efter 1-0. Foto: Per Montini

Trots ledning i matchen och en boll i ribban i den andra halvleken så slutade ändå matchen hemma på Valhalla IP mor Tyresö 2-2. Ett fall framåt för Kopparbergs/Göteborg FC med tanke på de två förlusterna i Damallsvenskan mot samma lag förra säsongen.

-Vi har en boll i ribban i och de har ett par farliga chanser så det är väl rättvist med 2-2 tycker jag, sa försvarsklippan Marlene Sjöberg efter matchen. Det känns som ett bra jobb från oss i laget idag.
Efter ett par offsidespringningar av Christen Press i Tyresö så fick hemmalaget bättre kontroll på gästernas snabba omställningar och kunde med ett bättre mittfältsspel få kontroll på händelserna. Något som tillslut gav 1-0 när Olivia Schough hittade Jodie Taylor i djupled som elegant rullade in bollen efter 14 minuters spel. 20 minuter efter det fick KGFC en frispark ute till höger. En frispark som Marie Hammarström placerade på huvudet på Anita Asante och 2-0 till Göteborg.

Men, Tyresö lyckades med två snabba mål att komma tillbaka in i matchen igen och kvittera innan den första halvleken var slut.
- Deras första mål är ju en oturlig rensning som Kirsten van de Ven får på en drömträff på. Däremot på det andra målet borde vi kunnat täckt det eftersom vi vet att Christen Press gillar att vända upp och skjuta. Men hon gör det bra och placerar den nere vid stolproten, analyserar Marlene.
Ändå var det KGFC som kom ut i den andra halvleken och hade den bästa energin och spelet.
- Precis, vi bestämde oss i halvtid att köra på eftersom vi hade ett väldigt bra spel och har ju trots allt gjort två mål. Vi hade matchen i vår hand och det var det som vi gick ut i andra halvlek tycker jag.
Närmast ett ledningsmål var Jodie Taylor efter 69 minuter när hon lobbar bollen över en utrusande målvakt, men i ribban.
- Jag ville verkligen se att den gick in. Hon är ju så bra på det så jag var så säker på ett mål där. Sedan hade ju Jessica Landström en jättechans, men skjuter utanför tyvärr. Det var nära!
Å andra sidan hade Marta ett jätteskott i den 58:e matchminuten som Kristin Hammarström i målet får anstränga sig för att rädda.
- Det är ju ett väldigt bra lag och de har ju landslagsspelare på i stort sett varje plats. Men vi jobbade och försökte verkligen spela ihop som ett lag. Det var också det som gjorde att det funkade så bra som det gjorde för oss idag, avslutade Marlene Sjöberg innan hon stegade in i omklädningsrummet till de andra tjejerna för att ta nya tag mot Umeå hemma på Valhalla IP på onsdag.

 

Matchfakta

Resultat: 2-2 (2-2)

Avslut totalt: 7-10

Avslut på mål: 4-5

Frisparkar: 5-10

Hörnor: 4-2

Offsifde: 5-5

Varningar: 1-0

Utvisningar: 0-0

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter