Nu väntar Tyresö FF

Efter den senaste seger mot Sunnanå med 5-1 är det idel uppåt och glada miner hos tabellfyran KGFC inför mötet mot serieledarna Tyresö FF på lördag kl 14:00 på Valhalla IP.

Viktigt för spelarna att få göra mål och vind i seglen för Jodie Taylor efter hennes hattrick. Truppen rapporteras också vara intakt.

"Real" Tyresö får vackert finna sig i att vara storfavoriter till ännu ett SM-guld. Nästan hela det guldkantade laget från 2012 med Marta i spetsen är intakt och föreningen har dessutom kryddat truppen med Christen Press, landslagsbacken Sara Thunebro och sist in den 22-åriga spanska

landslagsforwarden Jennifer Hermoso Fuentes från spanska topplaget Rayo Vallecano. Visserligen tappade de svenska mästarinnorna anfallaren Madeleine Edlund och försvaren Linda Sembrant går korsbandsskadad i början av säsongen. Men truppen är både bred och stark och det skulle nog förvåna många om inte Tyresö är med i guldstriden även 2013.

Supercupfinalen, som inledde tävlingssäsongen, vann Kopparbergs/Göteborg FC efter en dramatisk straffläggning på Tyresövallen med totalt 6-4. Dess för innan vann KGFC även cupfinalen hemma på Valhalla IP över de svenska mästarinnorna. Men i seriespelet var det Tyresö som drog det längsta strået båda gångerna 2012 och vann först i Göteborg med 1-0 för att sedan vinna i Tyresö med 3-1. Tyresö har inlett den damallsvenska säsongen med 3 raka segrar och toppar tabellen före Malmö.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter