Den långa resan snart över för Sara

Sara Lindén på väg tillbaka igen. Sara Lindén på väg tillbaka igen.

Sara Lindén hade hunnit göra 16 mål säsongen 2010, 14 stycken säsongen därefter och 6 mål fram till mötet mot Piteå den 2 september 2012. Då hamnade den nu 29-åriga anfallaren i en duell med en förvarare och skadade korsbandet så illa att säsongen var över. Nu, exakt 8 månader senare, är hon nära en comeback.

- Jag gick in i en duell med en mittback och vred till knäet. Sedan dess har det varit en ganska lång och tung väg tillbaka, berättar hon.
Det har varit en resa som gått mycket upp och ner, men nu är Sara tillbaka i full träning med de övriga tjejerna i laget igen och längtar efter att få springa ut på planen i matchsituation igen. Men det har inte varit en helt enkel resa tillbaka för Boråstjejen.
- Jag har försökt att tänka på andra saker än enbart fotboll under min rehabtid. Nu när det börjar närma sig en comeback igen så är det klart att man tänker mycket på fotboll igen.

Att följa sitt lag från sidan är för Sara förstås som för alla andra spelare ingen dröm.
- Det är jobbigt förstås. Man vill ju så gärna vara på planen själv och jag har aldrig varit långtidsskada innan. Nu vet jag hur det känns och man gör bara allt för att få komma tillbaka. Det är klart att man håller alla tummar för laget och hur det går för dem, men man tänker väl egentligen mest på sig själv och på sin egna rehab. Men med tanke på laget seger senast mot Sunnanå så känns allt bra, ler hon.
Sedan en dryg vecka tillbaka har Sara tränat men laget för fullt och lyser av glädje och tillförsikt inför det som komma skall. Att få spela fotboll igen. Hon säger att knäet känns bra, men att det också ömmar en aning i vissa situationer, som när hon springer längre sträckor. I spel med boll och när hon ska göra snabba vändningar och placera bollen i mål känns det dock ingenting.
- Det är väl några veckor kvar till jag kan vara med på en match igen, berättar hon.
Samtidigt som anar man och förstår lusten av att få vara med och hjälpa laget till nya framgångar igen. Konkurrensen har hårdnat rejält på forwardpositionen i laget under Saras skadeperiod i och med att Jessica Landström, Jodie Taylor och Cathrine Dyngvold anslutit till laget inför säsongen och Olivia Schough och Amanda Edgren redan finns där som tänkta målgörare.
- Ja, det är verkligen jättemånga duktiga spelare att konkurrera med. Det blir tufft, men det blir en utmaning det också, resonerar Sara och blickar framåt. Nu vill jag bara komma tillbaka och spela på den nivån som jag var på innan skadan. Det är det jag siktar mot.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter