Islossning i norr för KGFC

Jodie Taylor tremålsskytt och matchen lirare mot Sunnanå. Jodie Taylor tremålsskytt och matchen lirare mot Sunnanå.

Efter att bollarna inte suttit som laget själv önskat i inledningen av Damallsvenskan så blev det rejäl islossning i mötet mot Sunnanå på Norrvalla IP i Skellefteå på söndagen. Kopparbergs/Göteborg FC vann matchen med hela 5-1 (2-0) efter att bland annat nyförvärvet Jodie taylor svarat för ett hattrick med sin 3 mål.

- Jag är jätteglad att äntligen få göra mål och att vi vann. Det var viktigt för mig och laget och ger både mig och de andra självförtroende inför fortsättningen, sa målskytten efter matchen.

Förutom Jodies 3 mål fick även Olivia Schough och Amanda Edgren hitta nätet bakom Åsa Berglund i Sunnanåmålet. Det i en match där KGFC bestämde takten redan från start. Inom loppet av 5 minuter hade gästerna redan avlosst 3 skott på mål och satt rejäl press på Sunnanåförsvaret. Trots flera chanser dröjde det tills den 22:a matchminuten innan Jodie Taylor, på pass från Olivia Schough, kunde göra 1-0.

12 minuter senare var det dags för Jodies andra mål i matchen när hon fick en boll från Anita Asante och 2-0 till KGFC. Ett resultat som stod sig halvleken ut. Visserligen reducerade Sunnanå efter 62 minuters spel och det blev lite oroligt hos gästerna.

- Efter att vi dominerad stort i den första halvleken kom Sunnanå ut och spelade bra. Kristin gjorde en bra räddning när det stod 2-1. Då var det nära att de gjorde 2-2. Det kändes ändå aldrig riktigt nervös och vi kom bra in i spelet igen, menade Jodie Taylor.

För efter några byten i KGFC kändes det aldrig som att Skellefteålaget skulle komma ikapp den här dagen. Istället gjorde nyförvärvet från England sitt tredje mål i matchen. Det snyggaste enligt henna själv.

- Marlene hittade mig med en boll inne i boxen och när målvakten kom utrusande så chippade jag bollen över henne.

Dessutom med en mycket snygg klack. Då stod klockan på 79 minuter och KGFC kunde stänga dörren helt. Viktigt ändå för laget att Olivia Schough fick göra 4-1 i minut 88, på pass från inhopparen Marie Hammarström och att inhopparen Amanda Edgren fick späda på det med att fastställa slutresultatet till 5-1. Nu vet alla att Kopparbergs/Göteborg FC kan göra mål och som man gjorde det dessutom. Segern innebar att laget nu skuggar Tyresö, Örebro och Malmö i toppen av tabellen.

 

Matchstatistik

Mål: 1-5 (0-2)

Skott på mål: 5-17

Skott i målställningen: 0-1

Hörnor 0-5

Frisparkar: 13-4

Offside: 2-10

Gula kort: 0-0

Röda kort 0-0

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter