0-0 i derbyt mot Jitex

Jessica Landström hade lägen att ge KGFC segern i matchen. Jessica Landström hade lägen att ge KGFC segern i matchen.

Trots många bra chanser i speciellt andra halvlek och ett massivt spelövertag de sista 45 minuterna så lyckades inte Kopparbergs/Göteborg FC att spräcka nollan i debyt mot Jitex på Lindevi IP.

- I andra halvlek tar vi tag i spelet och skapar en massa chansen som vi borde göra mål på, summerade försvarsklippan Marlen Sjöberg.

4-0 i halvtid blev 9-0 efter full tid i avslut på mäl för KGFC. Lägg där till en stolpträff så förstår ni att KGFC hade lägen att avgöra utan att lyckas fullt ut. Efter en trög star i matchen så var det gästerna som bestämde på planen och skapde mängder av chanser.

Ett bra skott utifrån av Yael Averbuch och ett pressat skott med vänstern från Marie Hammarström var det vi tog med oss från den första halvleken förutom Jitex stolpträff. I den andra halvan, då KGFC hade vinden och regnet i ryggen i snålblåsten på Lindevi IP, fortsatte gästerna att rada upp chanser utan att få in bollen bakom Jitex utmärkta målvakt Minna Meriluoto. Speciellt tre lägen minns vi lite extra:

1. Klockan på 62 minuter när en frispark utifrån vänster först nickades mot mål för att sedan på målvaktsreturen nå Anita Asante som gjorde allt rätt, men bollen i stolpen.

2. 72 minuter när Olivia Schough skickade iväg en fin djupledsboll som nådde Jodie Taylor som helt fri rundade målvakten, men bollen etfullt i utsidan stolpen.

3. 79 minuter på klockan när bollen kom in i boxen framför mål där, för dagen pigga, Jessica Landström vände om och skjöt men där målvakten Minna Meriloto på något märkligt sätt lyckas rädda bollen från att gå in i mål.

- Jag skulle vilja säga att det är ren otur att bollen inte går in i mål för oss idag, menade Marlen Sjöberg efter matchen. Vi får helt enkelt bara fortsätta att försöka. Nu har vi ändå hittat fram till chanserna framför mål, så framöver måste vi bara sätta dem också.

Vilken chans var bäst?

- Oj, Landis hade en på mållinjen och Jodie gick ju förbi målvakten och la den i stolpen så det fanns ganska många lägen att avgöra. 

Jitex hade även de ett stolpskott i slutet av matchen och även en boll inne i nätmaskorna bakom Kristin Hammarström, men målet dömdes korrekt bort för ruff på målvakten.

Men det var ändå Marlen Sjöbergs avslutande ord som summerade matchen bäst och som också ingjuter kraft i laget inför de kommande matcherna.

- Det vi saknade i förra matchen vara att komma till målchanser. Nu kom vi till en massa målchanser, så det måste vi ändå  ta med oss, för då ska bollen in.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter