Inför Jitex på Lindevi IP

Dags för damallsvensk fotboll på Lindevi IP som dessutom fått nya sittplatsläktare lagom till matchen. Dags för damallsvensk fotboll på Lindevi IP som dessutom fått nya sittplatsläktare lagom till matchen.

Det är dags för derby mot Jitex på den gamla speedwayovalen Lindevi IP i Lindome. Nu gäller det för KGFC att visa vad laget kan och precis som i speedway få fart på maskineriet direkt från start och få till en klockren 5-1:a.

3-3 och 3-1 slutade derbyna förra säsongen. Efter att Jitex gjorde en fin andra halvlek i de första mötet och spelade till sig ett kryss så gjorde Kopparbergs/Göteborg FC det samma i det andra mötet och vann komfortabelt med 3-1. 2 respektive 1 mål vardera från Yael Averbuch och Anita Asante sänkte motståndarna i den matchen.

- Det ska bli jättekul med ett derby, tycker tränare Torbjörn Nilsson inför matchen. Vi har just nu en väldigt bra konkurrens i laget vilket gjort att alla spelare gett allt på träningarna.

Speciellt nöjd är Torbjörn Nilsson med

nyförvärvet Jessica Landström som sett het ut och därför får förtroendet från start mot Jitex. Vem som kommer att vakta målet är dock i skrivande stund lite osäkert.

Startelvan ser därför ut som följer:

Målvakt: ?

Backlinje: Marlene Sjöberg - Stina Segerström - Catrine Johansson - Camille Levin

Mittfält: Olivia Schough - Anita Asante - Yael Averbuch - Marie Hammarström

Anfall: Jodie Taylor - Jessica landström

 

Jitex inledde säsongen med förlust borta mot Malmö i en match där Mölndalslaget fick försvara sig mycket och övergav sin 4-4-2-uppställning för att avslutade matchen med 4-5-1.

Jitex har i år fått fokusera allt för mycket kring problemen med sin nya hemmaarena istället för det fotbollsmässiga och inleder därför säsongen med hemmamatcher på Lindevi IP. Laget har dragit ner på antalet spelare i truppen och därmed också tappa en del allsvensk rutin, men rymmer ändå en hel del intressanta spelare som nyförvärvet Emma Wilhelmsson och superlöftet Fridolina Rolfö. Dessvärre för Jitex kommer är inte långtidsskadade anfallaren Annica Sjölund redo för spel ännu.

 

Avspark på Lindevi IP klockan 19:00!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter