Yael Averbuch jätteskott gav KGFC poäng i premiären

Yael Averbuch laddar och gör 1-1 mot Linköping. Yael Averbuch laddar och gör 1-1 mot Linköping.

Efter ett sent mål av Yale Averbuch så slutade premiären i damallsvenskan 1-1 (0-1) mellan Kopparbergs/Göteborg FC och gästande Linköping.

- Jag tänket att ju längre matchen led så var jag var tvungen att satsa på skott utifrån och få dem på mål. Så jag vara bara glad att se den gå rakt in i mål, sa målskytten Yael Averbuch efter sitt vackar skott som gav KGFC en poäng.

Göteborg startade annars matchen bäst och skapade en del lägen. Men gästerna tog över ju mer halvleken led och kunde också ta ledningen i matchen efter en halvtimmes spel genom danskan Pernille Harder som fick bollen i djupled och kunde överlista Louise Högrell i hemmamålet.

- Vi började bra, men tappade spelet mer och mer, analyserade tränare Torbjörn Nilsson efter matchen. Linköping försvarade sig väldigt bra och var välorganiserade bakåt hela tiden. Vi hade svårt att komma till lägen. Vid målet stod vår backlinje lite för högt för länge och de kunde slå om och få sitt mål.

- Vi hade pratat om hur vi skulle försvara oss idag, men så blev det inte alls i första halvlek, menade Torbjörn Nilsson. Vi pratade i halvtid om att vi måste gå ut och tackla och vara närmare dem i andra halvlek.

Så blev det och ju längre halvleken led desto mer tog hemmalaget över initiativet. Men Linköping var fortsatta mycket starka i defensiven med Charlotte Rohlin och Nilla Fischer som mittbackar. Hemmalaget gjorde sedan många offensiva byten i slutet av matchen som gav utdelning.

- Det blev ju så. Skulle jag inte ha bytt in alla offensiva krafter som fanns så hade de ju ruttnat på bänken.

Taktiken lyckades och tillslut kom utdelningen i den 83:e matchminuten då Yael Averbuch, som redan tidigare i matchen haft en del bra avslut, nu fick på en riktig "pärla" som seglade in bakom Sofia Lundgren i Linköpingsmålet. Viktigt och också rättvist. Inga fler mål i matchen som alltså slutad 1-1.

- Vi är lite besvikna med resultatet. Det här vara en match som vi hade hoppats att vinna, speciellt när vi hade hemmaplan. Men det är i början av säsongen och nu vet vi att vi bara kan bli bättre, sa målskytten Averbuch som nu tar sats mot derbyt på Lindevi IP den 24 april då Jitex står för motståndet.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter