Dags för damallsvensk premiär mot Linköping

Lollo Högrell vaktar målet i premiären mot Linköping. Lollo Högrell vaktar målet i premiären mot Linköping.

I kväll kl 19:00 är det äntligen dags för den damallsvenska primären när Kopparbergs/Göteborg FC tar emot fjolårsfyran Linköping. Ett lag KGFC besegrade hemma på Valhalla förra våren med 6-0.

Det är dags för alla hemmasupportrar att gå man och kvinna ur huse för att ikväll ta sig ner till Valhalla IP kl 19:00 och heja fram tjejerna till en seger i premiären. KGFC har inte förlorat en hemmapremiär på fyra år, så oddsen är goda att det ska bli en riktig fest även den här gången.

 

Motståndarna

Inför den här säsongen har Linköping fortsatt sin generationsväxling från i fjol och gjorde trots många unga nya spelare i laget en mycket stark höst 2012 och slutade på tredje plats i tabellen. Till i år saknar laget spelare som Louise Fors, Manon Melis och Lisa de Vanna. På mittfältet och i backlinjen är laget redan mycket starkt.  Längst bak regerar målvakten Sofia Lundgren och

Charlotte Rohlin, som är tillbaka igen efter sin korsbandsskada. Dessutom lär Linköping flytta ner Nilla Fischer som mittback beroende på de skador laget dragits med i inledningen av säsongen.Men framåt ser det lite tunt ut. Den danska mittfältaren Pernille Harder hoppas laget mycket på. Även 17-åriga superlöftet Stina Blackstenius och 21-åriga nyförvärvet Emma Lennartsson kommer att bli farliga framåt för östgötarna. Notera att lagets finska landslagsspelare Linda Sällström på nytt har drabbats av en korsbandsskada och inte finns med i kväll.

 

Hemmalaget

Kopparbergs/Göteborg FC har redan en titel då laget slog de svenska mästarinnorna Tyresö i Supercupfinalen tidigare i år. Nu är det dags för seriepremiär, något alla i truppen längtat efter. Tyvärr dras truppen med sjukdomar och saknar därför Kristin Hammarström i målet och Johanna Almgren på mittfältet. In mellan stolparna kliver därför U19-landslagsmålvakten Lollo Högrell. Tränare Torbjörn Nilsson väljer i kvällens match en 4-4-2-uppställning med Olivia Schough och Jodie Taylor på topp. Kvällens startelva:

Målvakt: Louise Högrell

Backlinje: Marlene Sjöberg, Stina Segerström, Catrine Johansson, Camille Levin

Mittfält: Anna Ahlstrand, Yael Averbuch, Anita Asante, Marie Hammarström

Anfall: Jodie Taylor, Olivia Schough

 

Vädergudarna spås vara med oss i kväll då det utlovas växlande molnighet och en temperatur på mellan 10-12 grader. Låter väl nice? Så ta med alla nära och kära till Valhalla IP i kväll och se när Kopparbergs/Göteborg FC tar emot Linköping.

Mer inför den damallsvenska premiären ser du också i det senaste avsnittet av Studio KGFC!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter