Oavgjort i den sista träningsmatchen innan Damallsvenskan

Jodie Taylor gjorde sitt första mål för sin nya klubb. Jodie Taylor gjorde sitt första mål för sin nya klubb.

Trots en bra genomförd match och 2-0 en bit in i den första halvleken så slutade den sista träningsmatchen innan Damallsvenskan 2-2. Motståndarna Västra Frölunda (blandat P15-P17) lyckades utnyttja KGFCs blottor bakåt när laget satsade lite för mycket i sin jakt på fler mål.

- De var stora och starka så vi fick försvara oss i slutet av matchen, men vi hade tålamod och gjorde en riktigt bra första halvlek, sa tränare Torbjörn Nilsson efter slutsignalen.

En halvlek som slutade 1-0 till Kopparbergs/Göteborg FC efter att nyförvärvet från England, Jodie Taylor, fått näta för sin nya klubb för första gången. Jodie som den här kvällen inte var anfallare utan yttermittfältare i en 4-4-2-uppställning.

- Hon gjorde det riktigt bra på en fin långboll från Beata Kollmats och det kändes välförtjänt med 1-0 i halvtid, menade Torbjörn Nilsson.

I den andra halvleken fortsatte KGFC att spela den bättre fotbollen och tillät inte V Frölundas pojkar att komma till målchanser.

Istället gjorde KGFC ett mycket vackert mål när Olivia Schough, som kom in i den andra halvleken, fick en fin passning av Anita Asante som i sin ntur slog in bollen till det norska nyförvärvet Cathrine Dyngvold som nickade in 2-0 efter 67 minuters spel.

- Sedan slarvade vi lite i slutet och blev lite övermodiga när vi stod för högt upp med laget vilket gav dem två genomlöpningar där de är starkare och snabbare än oss, fortsätter Torbjörn.

Det gav också V Frölunda två sena mål som därmed fastställde slutresultatet till 2-2.

- Två så kallade "sketmål", om man får kalla det så. Hade vi varit skärpta hela vägen så hade vi nog vunnit den här matchen.

Vad ger det här då inför den Damallsvenska premiären?

- Det var lite sjukdomar i laget idag, så Johanna Almgren fick faktiskt spela vänsterback. Hon gjorde det jättebra i första halvlek. Sedan fick några av våra forwards även spela yttermittfältare. Så det blev lite utbildning för oss det här, avslutar Torbjörn Nilsson som nu tar sats mot den Damallsvenska premiären mot Linköping hemma på Valhalla IP den 17 april.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter