Supercupen - Årets första titel!

Cathrine Dyngvolds avgörande straff mot Tyresö. Cathrine Dyngvolds avgörande straff mot Tyresö.

Kopparbergs/Göteborg FC vann idag sin första titel för säsongen när laget besegrade svenska mästarna Tyresö FF i Supercupfinalen i Tyresö efter straffar. Nyförvärvet Cathtrine Dyngvold smällde in den sista straffen och fastställde därmed slutresultatet till 6-4.

- Jag tänkte inte så mycket det vara bara att gå fram och slå in den, sa matchhjälten efter prisutdelningen.

Det var annars en match full av matchhjältar i ett heroiskt kämpande KGFC. Ett KGFC som startade matchen klart bäst och det märktes från start att laget redan tidigt på säsongen hade nytta av sitt spel i Champions League. Nyförvärvet från Birmingham, Jodie Taylor gjorde sin första match med sitt nya lag och hade en ribbträff i den 24:e matchminuten. Några centimeter lägre och KGFC hade haft ledningen redan då. Taylor spelade också fram Yael Averbuch som så när hittade rätt bakom Carola Söberg i Tyresömålet. 0-0 i halvtid och plus i kanten till Göteborg.

I inledningen av den andra halvleken fick hemmalaget en hörna som damp ner framför Marta som gav Tyresö ledningen med 1-0. Men bara 7 minuter senare kunde Anita Asante kvittera efter ett inlägg från vänster signerat Olivia Schough. Samma Olivia Schough kunde sedan även ge Göteborg ledningen med 2-1 efter en fint slagen frispark av Yael Averbuch. Men Christen Press skulle hinna kvittera innan ordinarie matchtid var över och 2-2 vid full tid.

Tyresö var nu det bättre laget och bestämde ute på planen. Något tränare Torbjörn Nilsson höll med om.

- Jag tycker att de första 70 minuterna var jämna. Sedan tar de över. Vi tröttnar lite och de tar över initiativet i matchen. I slutet av matchen hade vi fullt upp att freda oss och även i förlängningen.

Ett vilt kämpande KGFC med en lysande stjärna i form av Kristin Hammarström mellan stolparna höll undan och tog matchen till straffar. Men Torbjörn Nilsson var inte så nervös som många trodde inför den stundande straffläggningen.

- Kristin Hammarström är kanske Sveriges bästa målvakt på att läsa straffar. Jag visste att hon skulle ta en eller två.

Det slutade med att hon tog två och det var dags för Cathrine Dyngvold att stega fram.

- Dyngvold visste jag skulle göra mål. För hon sa redan innan att hon ville slå den femte straffen och det fick hon ju, ler Torbjörn.

- Jag såg att deras målvakt gick åt samma håll på varje straff, så det var rätt enkelt, flinar Dyngvold själv efter att hon avgjort straffläggningen mot svenska mästarna. Vi har jobbat hårt för det här och vi hade som mål att vinna idag och det gjorde vi ju.

Även Kristin Hammarström var förstås lycklig efter matchen och kunde konstatera att hon på nytt gjort en jättematch och dessutom räddat straffar slagna av Lisa Dahlkvist och Marta.

- Jag älskar straffar, log Hammarström. Lisa Dahlkvist brukar slå sina straffar till höger, hon försökte byta hörn men det blev fel och jag kunde ta den. Martas straff vare jag mer orolig över. Jag brukar inte gilla vänsterfötter, men nu försökte jag att vänta ut henne och stå så länge som möjligt och kunde ju ta hennes skott med.

Resten är som sagts tidigare historia. Cathrine Dyngvold skickade in sin straff i nätmaskorna och Kopparbergs/Göteborg FC kunde ta hem sin första titel för säsongen när de besegrade Tyresö på bortaplan i Supercupfinalen med totalt 6-4.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter