Dags för Supercupfinal mot Tyresö

På måndag den 1 april väntar nästa tuffa uppgift för Kopparbergs/Göteborg FC när laget ställs mot Tyresö i Supercupen som avgörs på Tyresövallen. En match där en titel på nytt står på spel lagen emellan.

På de senaste 5 mötena har båda lagen 2 segrar, 2 förluster och en match har slutat oavgjort. Senast lagen möttes var i finalen i Svenska Cupen i höstas då KGFC stod som segrare och fick höja pokalen. I seriespelet däremot är det Tyresö som har 2 raka segrar under fjoårssäsongen.

- Det är alltid tuffa matcher lagen emellan och oftast ganska jämnt. Båda lagen brukar höja sig och spela väldigt bra, sa Johanna Almgren i Studio KGFC inför mötet. Känslan är bra och det är alltid inspirerande att spela mot så här bra lag.

Tyresö är ett mycket namnkunnigt lag med stjärnor på alla positioner. Så sent som igår

fick stockholmskorna dessutom klart med landslagsbacken Sara Thunebro som närmast kommer från tyska Frankfurt. Ytterligre en stark pussebit i Tyresös redan starka lagbygge. Intressant för Göteborgs del är att nyförvärvet från Birmingham, Jodie Taylor nu är tillgänglig för spel för sin nya klubb.För er som inte har möjlighet att se matchen på plats på Tyresövallen direksänds den i TV4 Sport med start kl 16:00 måndagen den 1 april. Missa inte det!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter