Kristin höll siffrorna nere i Frankrike

Kristin Hammarström var lysande i målet. Kristin Hammarström var lysande i målet.

Det blev förlust för Kopparbergs/Göteborg FC i den första kvartsfinalen i Champions League på ortaplan mot franska Juvisy med 0-1. Ett resultat som svider men ändå ingen omöjlighet att vända på onsdag enligt tränare Torbjörn Nilsson.

- Att åka iväg till Göteborg och bara ha med sig 1-0 är ju inte optimalt för dem. För gör motståndarna ett mål så måste man göra ett själv. Så vi får försöka att stänga till den matchen.

Det var annars Juvisy som satte press på göteborgskorna omgående och skapade chanser redan i inledningen av matchen. Julie Machart fick ett friläge efter bara några minuter, men då klev Kristin Hammarström fram i målet och lyckades rädda till en resultatlös hörna.

- När man kommer ut som målvakt och har tid på sig så kan man hantera situationen och i och med räddningen så kom jag bra in i matchen, säger Kristin.

Men i den 17:e matchminuten lyckades inte Hammarström stå emot den fullträff som samma Julie Machart fick på och 1-0 till hemmalaget.

Pressen fortsatte från hemmalaget och i inledningen av den andra halvleken fick de också med sig en straff. Men än en gång klev Kristin hammarström fram och lyckades tippa bollen i stolpen.

- Jag gillar straffar men i Algarve Cup förlorade vi ju straffläggningen mot Norge och då gick jag alldeles för tidigt. Nu försökte jag vänta ut skytten och reagera senare istället. Så det var skönt att se att jag gick åt rätt håll och fick en hand på bollen.

Efter den räddningen spred sig självförtroendet i KGFC och laget började skapa chanser. Vassast var nog Jessica Landströms som blev helt ren men sköt över. Alldeles i slutet av matchen fick KGFC ännu en hörna. En hörna som via Stina Segerström nådde Cathrine Dyngvold som skjöt. Men räddning på mållinjen av en fransk försvarare. Misstänkt hands tyckte nog många.

Kopparbergs/Göteborg FC hade även en boll i nät som dessvärre dömdes bort på grund av allt för tufft spel mot målvakten.

- Vi tyckte väl att domaren blåste lite väl lätt där, säger Torbjörn Nilsson och lämnar arenan för att ta sats och ingjuta mod i spelartruppen inför returen på onsdag på Valhalla IP.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter