Förlust i genrepet

Yael Averbuch enda målskytt för KGFC i matchen. Yael Averbuch enda målskytt för KGFC i matchen.

Det blev förlust för KGFC i genrepet inför Champions League mot norska mästarinnorna Lilleström SK. Matchen slutade 1-2 efter en sen reducering av Yael Averbuch.

Efter en mållös första halvlek var det Lilleström som inledde den andra halvleken bäst. Det dröjde ändå fram till den 61 matchminuten innan norskorna fick hål på Kristin Hammarström i målet efter en hörna. Bara 7 minuter efter 1-0 målet var det dags för mål nummer två, även det på en hörna. Kopparbergs/Göteborg FC hade dock chanser i matchen och fick utdelning i den 72:a matchminuten när Olivia Schough sköt och Yael Averbuch hölls sig framme på returen och placerade in bollen i nät och det var reducerat till 1-2. Trots flera chanser i matchen blev det inga fler mål utan Lilleström kunde gå segrande ur striden.

Farligaste möjligheterna till ytterligare mål för KGFC hade Jessica Landström, som spelade ensam på topp, och nyförvärvet Jodie Taylor som kom in i den andra halvleken. Men hennes skott gick utanför. Ändå ett rättvist resultat med tanke på att Lilleström var det hetare och agressivare laget och satte tidigt hög press på KGFC. Men vad är det man brukar säga... Ett dåligt genrep ger en bra premiär. Nu är försäsongen över och på onsdag inleds tävlingssäongen med Champions League i Frankrike mot Juvisy.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter