Sammanfattning för KGFCs landslagsspelare

Anita Asante är klar för final med sitt England i Cyprus Cup. Anita Asante är klar för final med sitt England i Cyprus Cup.

Det är inte bara i det svenska A-landslaget i Algarve Cup som Kopparbergs/Göteborg FCs spelare skördar framgångar just nu. F19-landslaget med Louise Högrell i målet fortsätter imponera i La Manga, i Cyprus Cup är Anita Asante och England klara för final och Camille Levins U23-landslag vann 4-nationsturneringen på i La Manga för U23-landslag.

Johanna Almgren var delaktig till den fina svenska första halvleken mot de regerande OS-mästarinnorna USA, men byttes sedan ut i halvtid. Olivia Schough fick 15 minuters speltid på sin födelsedag och för Marie Hammarströms del blev det vila igår efter att hon visat att hon vill vara med i EM i sommar under de två tidigare matcherna.

Kristin Hammarström gjorde en stormatch i målet och visade än en gång att det är hon som vill stå under kommande EM. I andra halvlek kom även Yael Averbuch in på planen för USA och visade flera gånger sin känsla och blick för spelet med några fina passningar.

KGFCs Louise Högrell fick även hon vakta det svenska målet mot USA under gårdagen. Och som hon gjorde det. Lollo vägrade att släppa några bollar förbi sig och höll nollan i en match som slutade 0-0 i turneringen i La Manga. Ytterligare en fin skalp för det så framgångsrika F19-landslaget som ju vann EM-guld i somras.

 

Anita Asante och det engelska landslaget är framme i final i Cyprus Cup som pågår paralellt med turneringarna i La Manga. Efter seger över Italien och oavgjort mot Scotland vann igår England över Nya Zeeland med 3-1 och spelar därmed final i turneringen mot Kanada i morgon onsdag.

 

Även Kopparbergs/Göteborg FCs amerikanska vänsterback Camille Levin skördar internationella framgångar just nu. I 4-nationsturneringen för U23-landslag i La Manga blev det amerikanskt guld. Efter en avslutande seger över England med 2-1 stod det klart att Camille Levin och hennes USA vann turneringen.

 

Catrine Johansson och U23-landslaget hade det tyngre under sin vistelse i La Manga i början av mars. Efter förlusterna mot England och USA fick svenska U23-damerna ändå avslutade turneringen med en seger med 1-0 över Norge.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter