Jodie Taylor på plats i Göteborg

KGFCs senaste nyförvärv har landat. KGFCs senaste nyförvärv har landat.

Idag landade Kopparbergs/Göteborg FCs senaste nyförvärv Jodie Taylor som omgående gjorde sin första träning med sitt nya lag.

- Jag är väldigt glad över att vara här och bekanta mig med mitt nya lag, sa hon innan träningen drog igång.

Den 26-åriga anfallaren landade strax innan träningen med ett flyg från hennes hemland England och hon fick snabbt bekanta sig med de övriga spelaren i laget innan det var dags att dra på sig det nya träningsstället.

Vad vet du om ditt nya lag?

- Jag känner till dem ganska bra och vet att det är ett mycket bra lag. Anita Asante, som jag känner och som var med när jag bestämde mig för Göteborg, har sagt mycket positivt om klubben.

Varför just Göteborg?

- Jag letade efter ett nytt lag och ville gärna spela i Sverige. Nu kom chansen och det var rätt tid att flytta hit.

Favoritfärgen hemma i Englad är rött och laget i hennes hjärta Liverpool.

- Ja, jag är ett rätt stort Liverpoolfan, även om det inte går så bra för dem just nu. Jag är född in i det hela eftersom min pappa är ett stort fan av klubben, ler hon

Tyvärr får inte Jodie Taylor spela för sitt nya lag i Sverge i Champions League eftersom hon representrade Birmingham förra året.

- Men jag är väldigt glad att laget tagit sig så långt i turneringen och förhoppningsvis kan de avancera ytterligare.

Hon beskrivs som en mycket snabb och målfarlig spelare som ytterligare vill öka konkurrensen i laget. Hon gör oftast sina mål med fötterna och säger att hennes huvudspel inte är lika bra som spelet med fötterna. Att laget har varit i USA på träningsläger och svetsats samman ytterligare stör henne inte nämvärt, även om hon förstås helst varit med själv och kommit in i truppen tidigt.

- Jag har tränat hårt på egen hand och hållit igång så bra jag kunnat. Så jag hoppas vara så bra som möjligt när väl Damallsvenskan drar igång, avslutar hon och springer iväg för sin första träning med sitt nya lag.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter