Dyngvold tvåmålskytt när KGFC besegrade UCLA

Seger mot UCLA med 2-1. Seger mot UCLA med 2-1.

Cathrine Dyngvold gjorde båda målen i träningsmatchen mot universitetslaget UCLA när Kopparbergs/Göteborg FC vann matchen med 2-1. Efter 0-1 i halvtid var det KGFC som tog över initaiativet i matchen och segersiffrorna hade kunnat bli ännu större.

Tränare Torbjörn Nilsson hade varnat för motståndet redan innan match och hans farhågor skulle komma att besannas. UCLA visde sig nämligen vara ett mycket bra lag och behärskade underlaget och vinden bäst i

den första halvleken. Amerikanskorna tog också ledningen i den 24:e matchminuten efter ett hårt skott högt uppe i Louise Högrells högra kryss som hon inte kunde nå. Anita Asante, Olivia Schough och Yael Averbuch hade alla möjligheterna att spräcka KGFCs nolla i den första halvleken med ett par farliga skott, men utan att lyckas. I den andra halvleken var det KGFC som definitivt tog över initaiativet på planen och var det bättre laget.

 

Utdelning i andra

Det dröjde ändå fram till den 71:a matchminuten innan svenskorna fick hål på den amerikanska målvakten. Nyss inbytta Amanda Edgren hittade nyförvärvet från Norgen, Cathrine Dyngdolv, som satte bollen i mål. Kort där efter fälldes Camille Levin i straffområdet och domaren tvekade inte utan pekande på elvameterspunkten. Men , målvakten revanscherade sig och kunde rädda Marlene Sjöbergs straff.

 

Dyngvolds andra

Det skulle ändå bli ett mål till för KGFC. 81 minuter på klockan när Johanna Almgren hittade in med en boll i straffområdet som Cathrine Dyngvold enkelt kunde placera i nät och segern till göteborgskorna. En väl genomförs match där Kopparbergs/Göteborg FC verkligen fick snurr på maskineriet i den andra halvleken och vann rättvist mot ett erkännt stakt motstånd.

 

Fakta

Startelvan:

Louise Högrell

Marlen Sjöberg-Stina Segerström (46)-Beata Kollmats-Camille Levin

Johanna Almgren-Anita Asante-Yael Averbuch-Marie Hammarström

Jessica Landtsröm (46)-Olivia Schough (65)

Avbytare: Kristin Hammarström, Catrine Johansson (46), Cathrine Dyngvold (46), Amanda Edgren (65)

Målen:

1-0 (24 min)

1-1 (71 min, Cathrine Dyngvold)

2-1 (81 min, Cathrine Dyngvold)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter