Fyra KGFC-spelare till Algarve Cup

Olivia Schough får chansen i Algarve Cup. Olivia Schough får chansen i Algarve Cup.

Kristin Hammarström, Johanna Almgren, Marie Hammarström och Olivia Schough. Där har ni de fyra spelare från Kopparbergs/Göteborg FC som kommer att representera Sverige under årets upplaga av träningsturneringen Algarve Cup.

Förbundskapten Pia Sundhage tog idag ut den landslagstrupp som kommer att spela Algarve Cup 3-14 mars. Sundhage har tagit med tre a-landslagsdebutanter i truppen. En av dem är KGFCs anfallare Olivia Schough som varit med på landslagsläger men ännu inte debuterat och som Pia Sundhage säger så här om.

- Hon tog ett jättekliv! (under förra lägret) Jag sa till Asllani och Schelin, kolla hur hon löper i djupled, där har ni nåt att lära.

KGFCs starka yttermittfält

På mittfältet fick Kopparbergs/Göteborg FC med både Johanna Almgren och Marie Hammarström. Ett kvitto på att Sundhage tror på klubbens båda kantspelare. Något som förstås stärker klubbens anseende och möjligheter att lyckas fullt med sitt kantspel under hela säsongen 2013.

I Hedvig Lindahls frånvaro i målet, på grund av skada, har nu KGFCs keeper Kristin Hammarström sin stora chans att verkligen visa sin kapacitet och vara med och utmana om förstavalet i det svenska målet både under Algarve Cup och under det kommande EM-slutspelt på hemmaplan.

Grattis Tjejer!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter