Dags för träningsläger i USA

Sista träningen inför USA-resan avklarad. Sista träningen inför USA-resan avklarad.

Kopparbergs/Göteborg FC gjorde idag sin sista träning i kylan på Valhalla IP inför det 12 dagar långa träningslägret i ett betydligt varmare Califonien.

- Det ska bli underbart, ler försvararen Marlen Sjöberg. Det är ett läger som vi inte varit med om innan. Det är väldigt annorlunda och väldigt roligt.

På lördag morgon lyfter planet mot Los Angeles med hela truppen utom Yael Averbuch som ansluter till laget i USA. Innan dess hann laget med en sista träning på Valhalla IP.

- Vi körde lite inläggstävlingar och avslutade träningen med några jobbiga löpningar, pustar Marlene. Jag har verkligen räknat ner dagarna till den här sista träningen innan lägret.

Nu hoppas KGFC att kunna spela ihop laget och verkligen lära känna alla nya spelare samt svetsa ihop den redan starka sammanhållningen i truppen. Förutom träning och träningsmatcher kommer laget även att se mer av Los Angeles samt åka en kort tur till Las Vegas.

- Det ska verkligen bli skönt att slippa kylan, kalla fötter och vinter ett tag.

 

Viktig resa

Tränare Torbjörn Nilsson ser ävan han fram emot resan och det som väntar "over there".

- Det ska verkligen bli underbart. Sista träningarna innan träningsläger brukar ofta vara lite sega, men spelarna har visat en otrolig kämpaglöd och gått in i situationerna med full kraft.

- Nu har vi ju jobbat ganska hårt här hemma för att skapa uthållighet. Nu blir det mer findetaljer som vi kommer att jobba med.

Under träningslägret kommer laget även att möta två lag i två träningsmatcher. Ett av dem är David Beckhams gamla klubb Los Angeles Galaxy.

- Ja det stämmer. Det är deras herrjuniorer vi ska möta. Ett lag som tydligen är väldigt bra. Sedan ska vi även möta ett damcollegelag som är ett av de bästa i Califonien. Så det ska bli väldigt spännande.

 

Uppmärksamhet

Det kommer att bli en del uppmärksamhet när KGFC väl landar. Mycket beroende på de amerikanska spelarna i laget som är kända ansikten hemma i USA.

- Camille Levin kommer ju från Los Angeles, Averbuch vet många vem det är och så hade vi ju Press i laget förra säsongen. Så det blir nog en del uppmärksamhet kring det hela och det tycker vi är kul, avslutar Torbjörn och stegar in i omklädningsrummet en sista gång innan avresan.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter